'Biz Suriye'ye mazlumların elinden tutmak, zalimleri uzaklaştırmak için girdik'

Biz Suriye'ye mazlumların elinden tutmak, zalimleri uzaklaştırmak için girdik. Yerlerinden göç eden insanları evlerine döndürmek için oraya girdik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2017 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Biz Suriye'ye mazlumların elinden tutmak, zalimleri uzaklaştırmak için girdik'

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Biz Suriye'ye mazlumların elinden tutmak, zalimleri uzaklaştırmak için girdik. Yerlerinden göç eden insanları evlerine döndürmek için oraya girdik." dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen etkinlikte konuşan Çelik, sosyal devletin anayasa ve kanunlarla gerçekleşeceğini söyledi.

Göreve geldikten sonra ilk attıkları adımlardan birinin engelliler, malüller ve gazilere yönelik olduğunu aktaran Çelik, yaklaşık 650 bin engeli vatandaşın maaş aldığına değindi.

- Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı'yla Türk askerinin Suriye'de bir aylık sürede çok büyük bir alanı terör örgütlerinden kurtardığını anlatan Çelik, bu sayede Suriyelilerin de kendi evlerine gitmelerinin sağlandığını vurguladı.

Koalisyon güçlerinin Suriye'ye müdahil olmamaları durumunda Türk Ordusunun kısa sürede Suriyelileri kendi topraklarına yerleştirecek potansiyele, güce ve inanca sahip olduğuna işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Onlar yeryüzüne ayak basıp oradaki olumsuz unsurları ortadan kaldırmak değil, havadan rastgele bombalayarak oralara huzur getireceklerini zannediyorlar. Amaçları da oralara huzur getirmek değil, huzursuzluğu artırmaktır. Havadan bomba attığınız zaman kimi öldürüyorsunuz kimi katlediyorsunuz? Farkındalar mı evet farkındalar ama işlerine öyle geliyor. Biz Suriye'ye mazlumların elinden tutmak, zalimleri uzaklaştırmak için girdik. Yerlerinden göç eden insanları evlerine döndürmek için oraya girdik. Bundan dolayı bu millet diğer milletlerle mukayese edilecek bir millet değildir. 15 Temmuz'da da bunu gösterdi bu millet. Vatanı için tehlikeye düştüğü zaman ne fedakarlıklar yapacağını gösterdi. Çanakkale'de de doğusundan batısına tüm vatandaşlarımız her şeyini bırakarak cepheye koşmuş ve şehit olmuştur. İşte bu özelliklere haiz olan milletin hizmetkarı olmaktan daha büyük bir şeref yoktur."

Bakan Çelik ve beraberindekiler, daha sonra Hatay'da şehit düşen Şanlıurfalı piyade er Hüseyin Koruç'un taziyesine katılarak ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber