İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehit babasından FETÖ'cülerin inkarcı politikalarına tepki

15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilerin açtığı ateş sonucu bir oğlunu şehit veren diğer oğlu gazi olan Hacı Bekir Yeşilay, FETÖ üyelerinin inkarcı politikalarına tepki gösterdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2017 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit babasından FETÖ'cülerin inkarcı politikalarına tepki

- ÖMER ERTUĞRUL - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde düzenlenen saldırıda bir oğlu şehit, diğer oğlu gazi olan Hacı Bekir Yeşilay (58), yargılama sürecince inkarcı politika izleyen darbeci FETÖ üyelerine tepki göstererek, bu teröristler için idam istedi.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde yaşayan şehit ve gazi babası Hacı Bekir Yeşilay, 15 Temmuz'da darbecilere karşı durmak için çocuklarının sokağa çıktığını, Genelkurmay Başkanlığı önünde açılan ateş sonucu oğlu Beytullah'ın 32 yaşında şehit düştüğünü, 23 yaşındaki Şakir'in de gazi olduğunu bildirdi.

Çocuklarıyla gurur duyduğunu ve her zaman vatanı, milleti, devleti ve bayrağı için mücadele edeceğini ifade eden Yeşilay, vatanı "Çapulculara" bırakmayacağını belirtti.

Yargılanan darbeci FETÖ üyelerinin yalanlarla inkar politikası izlediğine işaret eden Yeşilay, şöyle konuştu:

"Milletin vergileriyle alınan silahları millete doğrulttular. Benim ocağımı söndürdüler. Bizimkiler toprağın altında yatıyor, onlar da yatsın. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir de onlara düşsün, onlar da yansın bakayım. Onların canları içinde, çocukları yanında. Bizim çocuğumuz mezarın altında duruyor. Benim gelinim kaldı, 4 aylık çocuğu kaldı, ikinci üçüncü ölümü yaşadık. Onların silahlarına karşı oğlumun elinde sadece Türk bayrağı vardı. Bunlar benim çocuğuma mermi sıkıyor, hedef tahtası gibi. Ocağımızı söndürdüler, Allah da onların ocağını söndürsün. Onlar şeytanla kardeş oldu. Ben Peygamber komşusunun babasıyım, gururluyum."

Çocuklarının darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine dışarı çıkıp Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiğini anlatan Yeşilay, "Gençlik Parkı'nın oraya varıyorlar, bir tank orada arabaları çiğniyormuş, onu durduruyorlar. Ondan sonra da Genelkurmay'a geçiyorlar, Genelkurmay'da benim oğlum elinde bayrakla adamlara 'dur' dedikçe, adamlar silahı, bombayı atıyorlar ve orada her tarafını parçaladılar." ifadelerini kullandı.

Yeşilay, küçük oğlu Şakir Yeşilay'ın da aynı yerde vücuduna saplanan 28 şarapnel parçasıyla yaralanarak gazi olduğunu kaydetti.

Anne Türkan Yeşilay (55) da evladını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek, "Benim çocuğum toprağın altında çürüyor, onlar sefa sürüyor. İdam edilmelerini istiyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber