İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başpolisler, yeni bir tazminat oranı belirlenmesini istedi

EMNİYET Genel Müdürlüğü'ne (EGM) başvuran başpolisler, rütbe almalarına rağmen hiçbir haktan faydalanamadıklarını belirterek, üstü konumundaki komiser yardımcısı ile astı konumundaki polis memuru rütbeleri arasında yeni bir tazminat oranı belirlenmesini istedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Mart 2017 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başpolisler, yeni bir tazminat oranı belirlenmesini istedi

Başpolisler, bu kadroya atandıkları tarihten itibaren hak ettikleri parasal hakların ödenmesini talep etti.

Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin başpolisin rütbe almasına rağmen tazminat haklarında herhangi bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

YENİ ORAN TALEBİ

EGM'ye başvuran başpolisler dilekçelerinde, özetle şu ifadelere yer verdi: "3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişiklik ile emniyet teşkilatına başpolis memurluğu rütbesi getirilmiş, 2011 yılı içerisinde yapılan sınav sonrası, 14 Nisan 2011 tarihinde 10 bin başpolisin ataması yapılmıştır. Şu an halen 6 bin başpolis görev almaktadır. Ancak tüm bu görev ve sorumluluklar nedeniyle üzerimizde oluşan külfete karşılık, başpolis memuru rütbesinin getirilme amaçlarına aykırı olarak, fazladan hiçbir maaş karşılığı ödenmedi. Tüm bu hukuki nedenlerle, 'Emniyet Hizmetleri Tazminatı' başlığı altında rütbelere göre belirlenmiş olan tazminat oranları dikkate alınarak, başpolis memurluğu rütbesi için de, üstü konumundaki komiser yardımcısı ile astı konumundaki polis memuru rütbeleri arasında yeni bir tazminat oranı belirlenmesini, belirlenen yeni tazminat oranı üzerinden hesaplama yapılmasını istiyoruz."

Fevzi KIZILKOYUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber