İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Devletin kapısını çaldığı aile gelire kavuştu

Diyarbakır'da yaşayan 80 yaşındaki Ayşe Atasever, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarının ziyareti ile hem sağlık hizmetine hem de düzenli gelire kavuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2017 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin kapısını çaldığı aile gelire kavuştu

Mehmet Sıddık Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin ve yaşlıların engel, ihmal ve dışlanmaya karşı toplumsal hayatta ayrımcılığa uğramadan, yaşama etkin biçimde katılmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, yaşlıların ve bakıma muhtaç engellilerin, yaşamlarını evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan sürdürebilecekleri sosyal destekler veriliyor.

Diyarbakır'da 15 bin 115 kişiye ulaşıldı

Bakanlıkça yürütülen, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) ile Diyarbakır'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri beraberlerinde uzman ekiplerle sahaya inerek yüzlerce haneyi ziyaret diyor.

Diyarbakır'da 2007 yılının nisan ayında 16 kişi ile başlayan evde bakım ücreti hizmeti bu yıl şubat ayı itibarıyla 15 bin 115 kişiye ulaştı.

Evlerinde ziyaret edilmenin mutluluğunu yaşayan hastalar ve onların bakımını üstlenen yakınlarının sorunları çözülerek, ihtiyaçlarının giderilmesinden memnuniyet duyuyor.

Ziyaretle gelen düzenli gelir yüzlerini güldürdü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yaşamlarını sürdüren Atasever ailesini ziyaret ederek, yatalak Ayşe Atasever'in durumu hakkında bakımını üstlenen kızı Sevgi Atasever'den (45) bilgi aldılar.

Atasever'in sağlık kontrolü için ambulansla hastaneye ulaşımı sağlanırken, yetkililerce kızına her ay 960 lira evde bakım ücreti ödenmesi kararı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber