İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Problemlerin çözümü için hamle yapacağını düşünüyorum'

GENAR Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş: "(Halk oylaması) 'Evet' ile sonuçlanması daha dirlikli, problemsiz bir Türkiye oluşturacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ülkenin birçok problemini çözen bir hükümetin, bölge problemlerin çözümü için de bir hamle yapacağını düşünüyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2017 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Problemlerin çözümü için hamle yapacağını düşünüyorum'

GENAR Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş, halk oylamasının "Evet" ile sonuçlanmasının daha dirlikli, problemsiz bir Türkiye oluşturacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ülkenin birçok problemini çözen bir hükümetin, bölge problemlerin çözümü için de bir hamle yapacağını düşünüyorum." dedi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Öğretmenevi Konferans Salonu'nda, "Vesayetten Çözüme Anayasa Referandumu" konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Alaattin Parlak'ın yaptığı panele çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı.

GENAR Araştırma Danışmanlık ve Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, panelde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına ilişkin, "(Evet) ile sonuçlanması daha dirlikli, problemsiz bir Türkiye oluşturacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ülkenin birçok problemini çözen bir hükümetin, bölge problemlerin çözümü için de bir hamle yapacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Türkiye'de hak, hukuk mücadelesi verenlerin 60 yıllık bir mücadelesinin bulunduğunu bildiren Aktaş, yürütmenin ve parlamentonun halkın eline geçmesinin ve dolaylı olarak yargının halk tarafından yönetilmesinin 60 yıllık reform mücadelesinin bir devamı olduğunu vurguladı.

Aktaş, şöyle devam etti:

"Bölgeyle alakalı son 15 yıldır yapılan iyileştirmeler Türkiye cumhuriyet tarihinin tamamına denktir. Fakat bugünkü havaya baktığınız zaman halen terör faaliyetleri, bir zıtlaşma devam ediyor. Çok enterasandır, eski rejim, eski Türkiye'nin sahipleri bu işin, Güneydoğu Anadolu'daki kopuşun müsebbibidir, fakat bugün baktığımız zaman bölgedeki siyasi partiler bu eski rejimin sahipleriyle de uzlaşmış gözüküyorlar. İşin iyileşmesi için gayret eden partiyle bir zıtlaşma var. Eski vesayet sahipleriyle de bir dostluk ve bir yakınlık var gibi hava hissediyorum."

Gazeteci yazar İlhami Işık da Türkiye'nin de içinde bulunduğu Orta Doğu'da pek çok sorunun cereyan ettiğini söyledi.

Türkiye'deki sorunların çözümü için bölgesel şartların oluştuğunu, uluslararası koşulların da halk oylaması sonrasında şekilleneceğini ifade eden Işık, "Referandumda toplumun büyük çoğunluğunun güçlü bir lider için irade beyanını deklere etmesi durumunda meselenin çözümünün şekillendirileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Panelde, eski AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Gazeteci-Yazar Bayram Zilan ve Gazeteci Atıf Özbey de birer konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber