İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Diyarbakır'ı teröre teslim etmedik, etmeyeceğiz'

Çalık: - "Biz Diyarbakır'ı teröre teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bunun yanı sıra Diyarbakır'ı ekonomik olarak da güçlendirmemiz gerek ve şart"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2017 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Diyarbakır'ı teröre teslim etmedik, etmeyeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Biz Diyarbakır'ı teröre teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bunun yanı sıra Diyarbakır'ı ekonomik olarak da güçlendirmemiz gerek ve şart." dedi.

Kentteki temaslarını sürdüren Çalık, Kayapınar Belediyesine ait kültür merkezinde "Kadınlar soruyor" adlı etkinlikle Diyarbakırlı kadınlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Çalık, etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların programa ilgisinden dolayı memnun olduğunu söyleyerek, "Tüm kadınlarımız Diyarbakır adına karar vermiş vaziyette. Eğer kadınlar karar verdiyse konu kapanmıştır. Tüm Türkiye için söylüyorum, Diyarbakır özelinde ayrıca söylüyorum, bu programa gelen bütün kardeşlerimizin kararının 16 Nisan'la alakalı net bir tavır olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadınların halk oylaması ile ilgili sorularını cevapladığını belirten Çalık, programda en önemli sorularından birinin istihdam ile ilgili olduğuna vurgu yaptı.

Diyarbakır'da istihdamın arttırılabilmesi için terör örgütü PKK ile yapılan mücadelenin bundan sonra da aynı şekilde devam etmesi gerektiğini dile getiren Çalık, şunları belirtti:

"Biz Diyarbakır'ı teröre teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bunun yanı sıra Diyarbakır'ı ekonomik olarak da güçlendirmemiz gerek ve şart. Bunun içinde 23 ilde başlatmış olduğumuz Cazibe Merkezleri Projesi, yaklaşık 140 milyarlık yatırım, bu bölge insanını ekonomik, sosyal çok ciddi manada harekete geçirecek, güçlendirecek. Bugün organize sanayide fabrikaları ziyaret ettik. İstihdamın artmasının getirmiş olduğu memnuniyeti gördük."

Diyarbakır'ın sahabeler ve peygamberler şehri olduğunu anımsatan Çalık, kentin terörden tamamen temizlenmesinin ardından turizmin artmasının ve özel sektör yatırımlarının gelmesinin en önemli temennileri olduğunu aktardı.

Çalık, programın ardından 10 Aralık 2016'da İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Süleyman Sorgut'un ailesi ile yatağa bağımlı Esat Yüce'yi evinde ziyaret etti.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u da makamında ziyaret eden Çalık, daha sonra kentten ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber