Kripto FETÖ'cülerden ataşelere 'kaçın notu'

Devlet içindeki kripto FETÖ'cülerin gözaltı listelerini yurtdışındaki askeri ataşelere uçurdukları ortaya çıktı. Büyükelçiliklerde görevli 264 ataşeden 165'inin örgüt üyesi olduğu tespit edildi. Bunlardan 87'si ise hala firari durumunda.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Mart 2017 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kripto FETÖ'cülerden ataşelere 'kaçın notu'

15 Temmuz Darbe girişimiyle millet iradesine el koymaya kalkışan FETÖ'cüler ihanette birbirleriyle yarışıyor. Başlatılan FETÖ soruşturmasında gözaltına alınacaklar listesinin kripto FETÖ'cüler tarafından kendi güdümünde bulunan askeri ataşelere bildirdikleri ortaya çıktı. Güney Afrika başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki FETÖ'cü çoğu kurmay olan askeri ataşeler bu listeler sayesinde kaçma olanağı elde etti.

DARBE KUTLAMASI YAPTILAR

Yürütülen soruşturma kapsamında 70 ülkede görevli 264 asker ataşeler ile yardımcıları mercek altına alınmıştı. Bunlardan 165'inin FETÖ ile bağlantısı tespit edilmişti. Darbe girişimi sırasında Güney Afrika Johannesburg'da, FETÖ'cü işadamlarının karargahı haline gelen Radison Blue Oteli'ndeki Güney Afrika-Türk İşadamları Derneği'ne çağrılan Güney Afrika Askeri Ataşesi burada FETÖ'cüler ile kahvaltı yaptı. Bu kahvaltı sırasında gözaltı listesinde adının olduğunu öğrenen askeri ataşe o günden sonra kayıplara karıştı. Aynı FETÖ'cüler darbe günü otelde buluşup darbe kutlaması yapmıştı. Güney Afrika askere etaşesi Burhan Aydın, Atina askeri ataşesi İlhan Yaşıtlı ve Berlin askeri ataşesi Ayhan Dağlı firar eden kişiler arasında yer alıyor.

Bülent ŞANLIKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber