Astsubay, anahtarı saklayarak darbecilere direnmiş

15 Temmuz gecesi Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılması ve Hadımköy Cezaevine kapatılmaya çalışılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Mart 2017 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Astsubay, anahtarı saklayarak darbecilere direnmiş

11'i tutuklu 62 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, darbecilerin rehin aldığı Korgeneral Bekiroğlu'nu ilk etapta Hadımköy yerine Hasdal Cezaevi'ne götürdükleri, yanlışlığı fark edince cep telefonundan Hadımköy Askeri Cezaevi'nin konumunu istedikleri belirtildi. İddianamaye göre FETÖ'cü Yarbay Murat Yanık, 15 Temmuz sabahı Harp Akademileri'nde Korgeneral Bekiroğlu'nun emir subayı Fatih Irmak ile kahvaltıda buluştu ve hainlerin elebaşlarından Albay Uzay Şahin'in emrini tebliğ etti.

ASTSUBAYIN DİRENİŞİ

İddianamede, Hadımköy Kışlası'nda görevli Astsubay Ümit Koyuncu'nun darbecilere direnişi de anlatıldı. Hainleri içeri almamak için tek başına direnen Koyuncu, 'TSK yönetime el koydu, kapıyı aç' diyen darbecilere, 'Böyle bir şey mümkün değil. Savcım var, amirim var, açtıramam' şeklinde cevap verdi. Hainler ise Koyuncu'yu, "Buranın sorumlusu biziz, sen ne laf anlamaz adamsın, çık git buradan!" diyerek kovmaya çalıştı ancak başaramadı. Koyuncu, emrindeki er-erbaşları toplayarak cezaevinin anahtarını da sakladı. Bunun üzerine darbeciler cep telefonlarına konum atılması yardımıyla geldikleri Hadımköy'de, rehin tuttukları Bekiroğlu'nu cezaevinin misafir odasına alabildi. Korgeneral Bekiroğlu, darbe girişimi başarısız olunca sabah saatlerince Harp Akademileri'ne döndü ve idareyi ele alarak şüphelileri gözaltına aldırdı. İddianamede 11'i tutuklu 62 şüpheli hakkında darbe girişimi suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Mustafa Sait Özkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber