Geçen yılın açığı iki ayda kapatıldı

'Milli Seferberlik' kapsamında iki ayda 357 bin kişilik ek istihdam oluşturuldu. Bu rakam, geçen yıl yaşanan 273 bin kişilik istihdam kaybının kısa sürede telafi edildiğini gösteriyor. Sene sonu için konulan hedef; 2 milyon kişilik yeni istihdam ile işsizlik oranını yüzde 9,5'e çekmek.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Mart 2017 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geçen yılın açığı iki ayda kapatıldı

Şubat ayının başında başlatılan milli seferberlik ile Türkiye bu yıl 2 milyon kişilik ek istihdam yapmayı hedefliyor. Yaklaşık iki aydır bu hedef için yapılan girişimler ve iş dünyasının çağrıya olumlu yanıt vermesi meyvelerini vermeye başladı. Son rakamları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem açıkladı. İşsizlik oranını yılda yüzde 10'un altına düşürme hedefiyle atılan adımlarla önemli bir mesafe alındığını belirten Erdem, "2017 başından itibaren 20 Mart'a kadar mevcut istihdama ek olarak 357 bin 594 kişi çalışma hayatına başladı" dedi. Açıklanan son rakamlar, geçen yıl yaşanan 273 bin kişilik istihdam kaybının kısa sürede telafi edildiğini gösteriyor.

HER KESİME ANLATIYORUZ

Bolu'da dün konuşan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, Milli İstihdam Seferberliği sonucunda işsizlik oranını tek haneli rakamlara indirmek için çalıştıklarını söyledi. Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret eden Özkan, ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Özkan, amaçlarının çalışma hayatının bütün tarafları ile bir araya gelerek, onların dertlerini, dinlemek olduğunu belirtti.

BOLU'DA HEDEF 3 BİN KİŞİYE İŞ

Esnaf odalarını, esnafları ve fabrikaları ziyaret ederek işçilerle bir araya geldiklerini dile getiren Özkan, kararlı konuştu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye çapında 1,5 milyon hedefi koydu, 500 bin de işbaşı eğitim planlıyoruz. Türkiye'de bu yıl için 2 milyon civarında bir artış bekliyoruz, yıl sonuna kadar. İşsizlik oranını tek haneli rakamlara indirmeyi düşünüyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz." Bolu'da ise ilave olarak 3 bin kişilik bir hedeflerinin olduğunu anımsatan Özkan, bu sayının üzerine çıkılacağını düşündüklerini kaydetti. Özkan, Bolu ili özelinde 20 Mart'a kadar bin 200 kişinin bu yıl ilave istihdam olarak girdiği bilgisini de verdi.

Mesude Demirhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber