ÖMÜ Tıp, en iyi 10 tıp fakültesinden biri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 13:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

OMÜ TIP, ÖRNEK FAKÜLTE

-Omü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya: * "Fakültemiz Tıp Dünyasına 4 Bin Hekim Kazandırdı" ** "Fakültemizde Öğrenci Merkezli, Probleme Dayalı Öğrenimin Ana Unsur Olduğu Eğitim Programı Uyguluyoruz" *** "Öğrencilerimiz Bir Yıl Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfından Sonra 6 Yıl Eğitim Görüyor" **** "Ülkemizin En İyi 10 Tıp Fakültesinden Biriyiz"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Türkiye'nin en iyi 10 tıp fakültesinden biri olduklarını belirterek, tıp dünyasına 4 bin hekim kazandırdıklarını ve öğrencilerini probleme dayalı öğrenimin ana unsur olduğu eğitim programıyla yetiştirdiklerini söyledi.

Dekan Sarıkaya, OMÜ Tıp Fakültesi'nin öz görevini eğitim, araştırma ve hizmet üçlemesiyle tanımladığını dile getirerek, fakültede Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümleri'ne bağlı toplam 42 anabilim dalında 112'si profesör olmak üzere 260 öğretim üyesinin görev yaptığını kaydetti. Kuruluşundan bugüne OMÜ Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimini tamamlayan hekim sayısının bine yaklaştığına işaret eden Sarıkaya, "Mezuniyet öncesi tıp eğitiminin amacını toplumun gereksinimine yanıt verebilen hekimler yetiştirmek, ileri akademik eğitim yapmak isteyen bireylere de yeterli altyapıyı kazandırmak olarak belirleyen OMÜ Tıp Fakültesi'nde halen 71 yabancı uyruklu bin 200 öğrenci eğitim görmektedir" dedi.

Dünyada ve Türkiye'de tıp eğitimindeki gelişmelere paralel olarak eğitim programını geliştiren OMÜ Tıp'ta 2003-2004 döneminden beri yeni kayıt olan öğrencilere öğrenci merkezli, probleme dayalı öğrenimin (PDÖ) ana unsur olduğu yeni eğitim programı uygulandığını ifade eden Sarıkaya, şu bilgileri verdi:

"Bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfından sonra 6 yıl olan yeni programın ilk 3 yılı PDÖ oturumları, sunumlar, mesleksel beceri eğitimi, klinik beceri eğitimi, uygulamalar ve diğer destekleyici eğitim programlarından oluşmaktadır. Öğrenciler gerçek hastayla karşılaşmadan önce ilk 3 yıllık dönemde iki adet mesleksel beceri laboratuvarında 65 çeşit maket üzerinde mesleksel becerilerini geliştirirken, 4 adet klinik beceri laboratuvarında da simule hastalarla klinik beceri eğitimi almaktadır. Eğitim programının 4 ve 5. yıllarında ise klinikte uygulanan 'task'larda gerçek hastayla karşılaşmakta, 6. yıllarını ise 12 ay süren 'İntern Dr' dönemiyle tamamlamaktadırlar. Yeni sistemde öğrencilerin olumlu ve keyifli bir ortamda eğitimlerini sürdürürken sorgulayan, sorun çözen, iyi hekimler, iyi insanlar olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda başta öğrenme kaynakları merkezi olmak üzere kütüphane, derslikler ve bilgisayar salonlarının teknik ve bilişsel altyapısı sürekli güncellenmektedir."

ÖSS 2006 sonuçlarına göre sayısal 351 puanın üzerinde puan alabilen toplam 134 kişinin OMÜ Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazandığını hatırlatan Sarıkaya, akademik elemanlarının bilimsel çalışma ve araştırmalarına verdiği yıllık katkıyı 3 milyon YTL'nin üzerine çıkardıklarını ve öğrencilerin de dilediklerinde araştırmalarda görev aldıklarını vurguladı. OMÜ'nün eşsiz doğal güzellikteki toplam 7 bin dönümlük Kurupelit Yerleşkesi içerisinde bulunan tıp fakültesinin ölçülebilir kıstaslarla yapılan değerlendirmelerde Türkiye'nin en iyi 10 tıp fakültesinden biri olarak gösterildiğine de değinen Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Çalışanların ve öğrencilerin mensubu olmaktan mutlu olduğu, insanların hizmetinden memnuniyet duyduğu bir kurum olarak en iyiye ulaşmayı hedefleyen OMÜ Tıp Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarma yolundaki sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber