Deprem bölgesinde 'dönüşüm' mutluluğu

Sakarya'nın Erenler ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 666 dönüm alana inşa edilecek 4 bin konuttan tamamlanan 280'ine taşınan hak sahipleri, yepyeni konutlarda oturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2017 17:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Deprem bölgesinde 'dönüşüm' mutluluğu

ONUR ORHAN

Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaklaşık 44 dönüm üzerine inşa edilen, içinde ticaret merkezi, spor salonu, sosyal alan ve oyun parkının da bulunduğu projenin 280 konutluk birinci etabı tamamlandı. 93 metrekareyle 139 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilen dairelere oturmaya başlayan hak sahipleri, konutlardan memnun kaldı.

Çevre düzenleme çalışmaları ve sosyal yaşam alanlarıyla adeta huzur bulan konut sahipleri, diğer etapların da bir an tamamlanmasını bekliyor.

Proje kapsamında 34 dönüm alan üzerinde dubleks ve tripleks olarak inşa edilecek 144 konutluk dairelerin de ihalesi gerçekleşti. Küpçüler Mahallesi'nde yapımına başlanan 144 konutun, bu yıl sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

"Kış sezonundan dolayı tam doluluk henüz yok"

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Proje kapsamında 280 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Öztürk, "Şu anda oturumlar başladı. Kış sezonundan dolayı tam doluluk henüz yok. 25 Nisan tarihi itibarıyla 121 konutumuzun daha satışını yapacağız. Dolayısıyla olağanüstü bir şey olmazsa Ramazan Bayramı itibarıyla buralarda tam bir doluluk ve şenlik oluşacak." diye konuştu.

"Diğer etapların da birçoğu ihale aşamasında"

Başkan Öztürk, 66,6 hektarlık alanı kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini söyledi.

Çalışmaların bu doğrultuda sürdüğünü dile getiren Öztürk, "Şu an 280 konutumuz bitti. 144 konutun yapımı devam ediyor. Diğer etapların da birçoğu ihale aşamasında. Erenler'de bu kentsel dönüşüm sonuna kadar devam edecek inşallah. Öncelikli hedefimiz, 666 dönümü bitirmek." dedi.

"Bundan sonra da örnek olacaktır"

Hak sahiplerinden Ayhan Ersoy da Türkiye'de uygulanan ilk kentsel dönüşüm projesi olduğunu, bu yüzden şanslı olduklarını vurgulayarak, Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve ekibine teşekkür etti.

Projenin Erenler için büyük bir kazanç olduğunu aktaran Ersoy, "Çoktan yapılması gereken bir şeydi çünkü deprem kuşağında olan bir ülke, özellikle Adapazarı. Biraz da çarpık kentleşmenin düzelmesi, şehir ve yaşam kalitesinin artması açısından kentsel dönüşümün çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Yapıldığını gösterdiler, demek ki yapılabiliyormuş, bundan sonra da örnek olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Nefes alabileceğimiz bir yer oldu"

Erenler ilçesinin önceden nefes alınacak bir yer olmadığını, bu projeyle çok daha güzel hale geldiğini belirten İbrahim Tepe ise bütün beklentilerinin hemen hemen karşılandığını aktardı.

Sosyal alanların, parkların, ailelerin, çocukların rahatlıkla oturabileceği, nefes alabileceği bir yer olduğunu anlatan Tepe, "İhtiyaç vardı, iyi oldu. Emin olun, şu an nefes alabiliyoruz. Otoparkından yaşam alanına kadar her şey örnek oldu. Diğer etapların da bir an önce bitirilmesini istiyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber