'Milletvekili akrabaları parti yönetiminde görev alamıyor'

Bozdağ, AK Parti'de milletvekili olan birinin üçüncü dereceye kadar akrabalarının belediye başkanı olamayacağını, parti yönetimlerinde de görev alamayacağını anımsattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2017 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Milletvekili akrabaları parti yönetiminde görev alamıyor'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Konu artık aziz Türk milletinin hakemliğindedir. Karar sizindir. Vereceğiniz karara göre Türkiye 16 Nisan'da yeni bir döneme başlayacaktır. Ben aziz milletimizin bu yeni dönemi bütün kalbiyle vereceği 'evet'lerle başlatacağına, yeni ve büyük Türkiye'nin temellerine 'evet' harçlarını 16 Nisan'da koyacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Bozdağ, Yeni Dünya Vakfı'nca Ulucanlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Yeni Anayasa, Yeni Türkiye, Yeni Dünya" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, esasında 200 yıldır süren hükümet sistemi tartışmalarına 16 Nisan'da nokta koyulacağını söyledi.

Parlamenter sistemin sıkıntılarının birlikte yaşandığını belirten Bozdağ, her dönem bu konuyla ilgili tartışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yeni, büyük Türkiye'nin temellerini atma kararını MHP ve AK Parti'nin verdiğini anlatan Bozdağ, "Konu artık aziz Türk milletinin hakemliğindedir. Karar sizindir. Vereceğiniz karara göre Türkiye 16 Nisan'da yeni bir döneme başlayacaktır. Ben aziz milletimizin bu yeni dönemi bütün kalbiyle vereceği 'evet'lerle başlatacağına, yeni ve büyük Türkiye'nin temellerine 'evet' harçlarını 16 Nisan'da koyacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Bozdağ, 67 yılda 2 darbe, 2 muhtıra, birer muhtıra ve darbe teşebbüsü üreten sistemin Türkiye'de siyasi istikrarı kuramayacağını, güçlü iktidarı tesis, demokrasiyi ve anayasal düzeni muhafaza edemeyeceğini dile getirdi.

PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKPC terör örgütü dahil 10 civarında terör örgütünün milletin ve devletin birliğini, dirliğini bozmak için eylem yaptığını, Türkiye'nin bunların yanı sıra bu örgütlerin yularını elinde tutan ülkeler ve istihbarat örgütleriyle de mücadele ettiğini belirten Bozdağ, "Biz bin yıldır Anadolu'dayız. Ama bin yıldır da Anadolu'dan kökümüzü kazımak için uğraşıyorlar. Binlerce yıl daha bu milletin Anadolu'da bir, var, hür, güçlü ve kudretli, Rabbimin izniyle kıyamete kadar payidar olması için bizim bu toprakların daha derinlerine kökümüzü uzatmak ve üstünde de hür bir şekilde Anadolu'nun dört bir yanını dalımızla, budağımızla kucaklamak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bozdağ, milletin ve devletin bekası için siyasi istikrarı kalıcı olarak kuran ve güçlü iktidarı her daim tesis eden bir düzene Türkiye'nin geçmesi gerektiğini vurguladı.

Bunun kararını alıp, adımlarını attıklarını ifade eden Bozdağ, bundan dolayı dünyanın ayağa kalktığını söyledi. Bozdağ, "Sanırsınız ki Türkiye 16 Nisan'da kendi hükümet sistemini değiştirip değiştirmeyeceğini oylamayacak da Almanya'nın, Avusturya'nın, İsviçre'nin, Hollanda'nın hükümet sistemini değiştirmeyi oylayacak. Size ne? Siz ne karışıyorsunuz?" dedi.

- İsviçre'de Erdoğan'ı hedef alan pankart

Türkiye'nin bakanlarına kapıların kapatıldığına ancak terör örgütlerine açıldığına dikkati çeken Bozdağ, terör örgütü yandaşlarının İsviçre'de açtıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan pankartla ilgili, "Siz istediğiniz kadar PKK'lı teröristleri, FETÖ'cü teröristleri, DHKP-C'li ve diğer teröristleri böyle kullanın, ne yaparsanız yapın Tayyip Erdoğan'ı yemeyi başaramayacaksınız. Büyük bir skandal bu. Kabul edilebilir bir şey değil. Eğer Türkiye'de herhangi bir batılı ülkenin devlet başkanına, hükümet başkanına benzer bir afiş, pankart olsa kıyamet kopar. Ama Türkiye'nin Cumhurbaşkanı söz konusu olunca bakıyorsunuz çıt yok." açıklamasını yaptı.

Bozdağ, bu ülkelerde insan haklarının, demokrasinin, hukuk devletinin kendileri için olduğunu, ayrımcılık, ırkçılık, İslamofobi, yabancı düşmanlığı ve Türkiye karşıtlığının zirveye ulaştığını belirtti.

Türk toplumunun camilerinde görev yapan imamların terörist yapılması için uğraşıldığını anlatan Bozdağ, cami imamlarından terörist çıkaramayacaklarını söyledi. Bozdağ, "Teröristler kucağınızda oturuyor. Ağızlarındaki mama sizin mamanız. Kucağınızdakine bakın, terörist o." ifadesini kullandı.

Bekir Bozdağ, terör örgütleri ve başka Batılı ülkelerin istikrarlı bir Türkiye istemediğini, istenilenin zayıf, istikrarsız, ekonomisi çökmüş, daraldıkça, bunaldıkça "imdat" diyen bir Türkiye olduğunu dile getirdi.

Hükümet sisteminde yapılacak değişiklikle 18 yaşındakilerin milletvekili olabilmelerinin önünün açıldığını anımsatan Bozdağ, "Vekil olmak için zenginlerin oğlu kızı olmak, aşiret ya da tarikattan olmak gerekmiyor. Eğer öyle olsa bu kardeşiniz hiçbir şey olamazdı. Ben hiçbirinden değilim. Önce Rabbim kaderi ilahi de yazacak, sonra da alın terinizi sileceksiniz, gelemeyeceğiniz makam, aşamayacağınız engel, ulaşamayacağınız hedef yok. Buna inanın." diye konuştu.

"Hangi vekilin çocuğu parlamentoda?" sorusunu yönelten Bozdağ, AK Parti'de milletvekili olan birinin üçüncü dereceye kadar akrabalarının belediye başkanı olamayacağını, parti yönetimlerinde de görev alamayacağını anımsattı.

Bakan Bozdağ, amacın gençlere bir hak, fırsat vermek olduğunu ifade ederek, CHP'nin ise "bu yetkiyi, bu hakkı almayın" dediğini savundu.

Değişiklikle güçlü iktidar kuran bir düzen getirdiklerini anlatan Bozdağ, ilk defa halka Türkiye'yi yönetecek hükümeti, doğrudan, aracısız sandıkta seçme hak ve yetkisinin verileceğini söyledi.

"Hükümeti doğrudan seçmek istiyorsak oyumuzun rengi 'evet'tir." diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:

"1961 darbesini yapan darbeciler anayasada yeni bir cumhurbaşkanlığı sistemi kurguladılar. Bir yandan Anayasa Mahkemesi, bir yandan cumhurbaşkanlığı. Amaç, CHP ve darbeci zihniyetin sandıkta, halkın iradesiyle iktidar olma ihtimalinin her geçen gün azaldığını görünce cumhurbaşkanı yoluyla sandıkta alamadıkları iktidara Ankara'da ortak olma yolunu tercih ettiler. Kolayı tercih ettiler ve cumhurbaşkanına öyle yetkiler verdiler ki siz kimi seçerseniz seçin ortağınız CHP'dir veya darbeci zihniyettir. Onun için cumhurbaşkanı hep önemli oldu. Dikkat edin hep askerlerden cumhurbaşkanı vardı ya da askerlerin akredite ettiği cumhurbaşkanları var. Arada bir Özal çıktı, o da görevinin sonuna kadar görevini yapamadı. Sonra sağdan bir Demirel çıktı, bir elinde Kur'an olan Demirel, öyle dönüştürdüler ki en sonunda 'Başörtülüler Suudi Arabistan'a gitsin.' diyecek kadar değişip onlardan olmak zorunda kaldı. 28 Şubat'ın müteahhitliğini yaptı o dönem. Şimdi Tayyip Bey, Abdullah Bey geldi. Onları da yol kazası görüyorlar. "

Etkinliğe, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksü, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber