İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şükür'ün avukatı Baransu'nun kankası

FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'le yakın ilişkisi olduğu belirlenen Çetinçalı'nın 25 Aralık kumpasından 1 hafta önce Twitter'dan "Sıra Bilal Erdoğan'da" paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Mart 2017 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

  • KEMAL GÜMÜŞ

Galatasaray Genel Kurulu'nda FETÖ'cü firariler Hakan Şükür ile Arif Erdem'in ihracı oy çokluğu ile reddedilerek skandal bir karara imza atıldı.FETÖ'cü Şükür ve Erdem'in ihracı Aydın Doğan'a ait DHA'da muhabirlik yapan Kadir Çetinçalı ve ekibinin desteğiyle engellendi.

AÇIK AÇIK PROPAGANDA

FETÖ'cü oldukları bilinen isimlerin ihraçlarının oylamasına geçilmeden önce konuşma yapan Çetinçalı açık açık terör propagandası yaptı. Çetinçalı "Kimse 20'li yaşlarının başında iki üç futbolcusu bir cemaate takıldı gitti diye Galatasaray'ı suçlayamaz, yönlendiremez. Galatasaraylılar olarak biz bunu üzerimize alamayız. Bu tarihi lekeye izin vermeyelim" diye konuşarak FETÖ'cü vatan hainlerine sahip çıktı. Çetinçalı'nın ifadelerine bir grup tepki gösterirken bir grupta alkışla destek oldu.

DERİN İLİŞKİ...

FETÖ'cü firariler Hakan Şükür ile Arif Erdem'i aklamaya çalışan Kadir Çetinçalı'nın da aslında FETÖ ile derin bağları olduğu anlaşıldı. Çetinçalı'nın, FETÖ'nün 17 Aralık kumpas operasyonundan 1 gün sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar karanlık bağlantıları gözler önüne serdi. Çetinçalı, FETÖ'nün 25 Aralık kumpas soruşturmasında hedef aldığı Bilal Erdoğan ile ilgili hiçbir bilgi ortada yokken, operasyondan tam bir hafta önce 18 Aralık'ta Twitter'dan "Sırada Bilal Erdoğan var" paylaşımında bulunarak kumpaslardan haberdar olduğunu açık etti.

Çetinçalı'nın skandalları bununla da bitmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Ocak 2014'te FETÖ ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra Çetinçalı FETÖ'cülerle beraber hakaret ve saldırılarda bulundu. Çetinçalı, Erdoğan'a yönelik Twitter hesabından, "Öfke, hiddet, tehdit, yalan gırla. Bıktık artık. Allah belanı versin defol git. Geber inşallah" sözleriyle ağır hakaretlerde de bulunmuştu.

Sosyal medya hesabından terör örgütü FETÖ elebaşı Gülen'in beddualarını paylaşmaktan çekinmeyen ve örgüte destek mesajları veren Çetinçalı, FETÖ'nün ünlü kumpasçılarından Mehmet Baransu ile yaptığı toplantı ya ilişkin fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Çetinçalı aynı şekilde FETÖ'cü Hakan Şükür ile de görüntüleri ortaya çıkmıştı.

HÜKÜMETTEN TEPKİ

Hükümetten de skandalla ilgili sert açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Hakan Şükür'ün Galatasaray Kulübü'nden ihraç edilmemesine tepki göstererek şunları söyledi; "Galatasaray'ın tartışılacak bir karara imza atması asla kabullenilemez. Orada üyelikten ihraç edilmesine karar verilenler var. Onların FETÖ ile olan bağlantısı Hakan Şükür kadar asla değil. Hakan Şükür, o camianın, o hareketin sembol isimlerinden biri olmuştur. Eğer Hakan Şükür'ün ihracını uygun görmemişlerse diğerlerine yazık etmişler.

YAZIK EDERLER

Galatasaray, milletimizin her kesimini, her siyasi rengi derinden yaralayan ve hala travmasını atlatmaya çalıştığımız 15 Temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorsa Galatasaray'a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler."

KARARI ACİLEN DÜZELTİN

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun alınan kararla ilgili acilen düzeltmeye gitmesi gerektiğini söyledi. Genel kurulda bir kısım üyenin, bu kişilerin ihracıyla ilgili verdiği "hayır" oyunun ne Galatasaray camiası ne Türkiye ne de 15 Temmuz gecesi şehit olanların ailelerine ve gazilere açıklanabileceğini vurgulayan Kılıç, "Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde genel kurulda alınan bu kararı düzeltmelidir. Alınan karar konusunda Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur." diye konuştu.

GEREĞİNİ YAPSINLAR

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci ise, şunları söyledi: "Galatasaray'ın almış olduğu kararı ibretle izledik. Gerçekten devletimize ihanet edenlerin, ülkemizin köklü kulüplerinde işi olmamalı. Terörle iştigal edenlerin sporun içerisinde yer almaması lazım. Millete ihanet edenler elbette ki geçmişte hangi kulüpte veya başarıda imzası olursa olsun vatana ihanet etmiştir. Bu kararı alanlar da pişman olmuşlardır, gereğini yaparlar diye düşünüyoruz."

ŞİDDETLE KINIYORUM

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da konuyla ilgili olarak "FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün Galatasaray üyeliğinden ihracı oy çokluğuyla reddedildi. Bir Galatasaraylı olarak bu kararı şiddetle kınıyorum. Böyle bir genel kurul, Avrupa fatihi Galatasarayımıza yakışmıyor. O ihraç gerçekleşene kadar bizim için genel kurul yok hükmündedir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber