Denizde kaybolan çocuğunun yolunu gözlüyor

Sinop'ta yaklaşık 3 yıl önce kayığıyla açıldığı denizde kaybolan ve yapılan tüm aramalara rağmen kendisinden bir daha haber alınamayan balıkçı Cüneyt Ekşi'nin babası Şükrü Ekşi, arama çalışmalarının yeniden başlamasını talep ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2017 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Denizde kaybolan çocuğunun yolunu gözlüyor

- Sinop'ta, yaklaşık 3 yıl önce kayığıyla açıldığı denizde kaybolan ve yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan balıkçı Cüneyt Ekşi'nin babası Şükrü Ekşi, oğlunun yolunu gözlemeye devam ediyor.

Sinop'un Gerze ilçesi limanından 3 yıl önce avlanmak için kayığı ile denize açılan Cüneyt Ekşi'den bir daha haber alınamadı. Ailesinin talebi üzerine Ekşi'yi bulmak için aynı yıl Balıkesir Erdek Mayın Filosu Komutanlığına bağlı "M 266 Amasra" ve "M 267 Ayvalık" adlı mayın avlama gemileri bölgeye gelerek arama çalışması yürüttü. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen Ekşi ve kayığının izine rastlanılmadı.

Baba Şükrü Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun kaybolmasının üzerinden 3 yıl gibi uzun bir süre geçtiğini söyledi.

2014 yılının Mart ayında yaşanan olayın ardından talepleri üzerine bölgede arama, tarama faaliyetleri yapıldığını anlatan Ekşi, "Maalesef aradan 3 yıl geçti. Ama halen oğlumdan bir haber yok." dedi.

Umutlarını hiç yitirmediklerini ve oğullarından gelecek güzel bir haberi beklediklerini vurgulayan baba Ekşi, şöyle konuştu:

"Üç yıldır gözümüz hep yollarda. Oğlumuzdan gelecek bir haber gözlüyoruz. Son olarak bölgemizde denize açılan balıkçıkların ağlarına oğlumun kayığına ait olduğuna inandığımız bazı malzemeler takılmış. Haberi duyduğumuz zaman çok heyecanlandık. Ama çok derin olduğu için dalgıçlar dalamıyor. Onun için kapsamlı bir çalışma gerekiyor. Biz arama çalışmalarının yeniden başlamasını istiyoruz."

- "Hiç olmasa bir mezarı olsun"

Ekşi, oğullarının mutlaka bulunmasını istediklerini belirterek, "Ölü olsa dahi bir mezarı olsun istiyoruz. Belirsizlik, haber alamamak daha çok insanı üzüyor. Yetkililerden tek isteğimiz bir kez daha kapsamlı bir arama yapılması. Çünkü ağlara takılan malzemeler büyük ihtimalle çocuğumun kayığına ait. Bu gelişme biraz olsun bizi umutlandırdı." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber