'Hiçbir polise abilik gibi bir görevde bulunmadım'

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma doğrultusunda 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2017 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hiçbir polise abilik gibi bir görevde bulunmadım'

Tutuksuz yargılanan eski Uzman Çavuş H.Z. ise 15 Temmuz darbe girişimini uyuduğu sırada gelen telefonla öğrendiğini söyledi. Ertesi gün görevlendirme nedeniyle PTT Şubesi'ne para çekmeye gittiğini dile getiren sanık, şubeye bir muhtarın da geldiğini ve yaşananlara ilişkin bir süre sohbet ettiklerini belirtti.

H.Z, "darbe kötü bir şey değil" yönünde bir konuşması olduğu yönündeki beyanın sorulması üzerine, "Muhtar, 'o gece arabanın arkası silah doluydu, bana silah sıkar mıydın?' dedi. Ben de kendisine 'ne diyorsun?' dedim. 1980 darbesinden çok kötü etkilendiğimizi anlattım. Darbeyi övücü hiçbir şey demedim." şeklinde savunma yaptı.

SAĞLIKÇIDAN "EMNİYET ABİSİ"

Tutuklu sanık K.İ. de röntgen teknikeri görevini yürütürken meslekten ihraç olduğunu ifade etti.

Emniyetteki bir kısım polisin "emniyet abisi" görevini yürüttüğü iddiasını reddeden K.İ, "Nasıl böyle bir şey dendiğini bilmiyorum. Hastanede nöbet usulü çalışıyordum. Gece nöbete kaldığımdan polislerle diyaloğumuz oluyordu. Polisler tutuklu veya gözaltında olan sanıkları getiriyordu. Orada sohbet ediyorduk. Bu muhabbetlerle ilgili belki birisi benimle ilgili suçlama yapmış olabilir. Hiçbir polise abilik gibi bir görevde bulunmadım." diye konuştu.

"Fatih" kod adı kullandığı yönündeki beyanın doğruyu yansıtmadığını öne süren sanık, "ByLock" isimli programı kullanmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların bulundukları hallerin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Eyüp Elevülü

"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber