El feneriyle ameliyat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya'da bıçaklanan 28 yaşındaki Nuri Dora'ya getirildiği Alanya Devlet Hastanesi'nde müdahale yapılacağı sırada elektrikler kesildi. 2.5 ay önce 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan hastanenin jeneratörü devreye girmeyince acil servisteki yaralıya el feneri ve olayı görüntüleyen muhabirin kamera ışığı altında ilk müdahale yapıldı.

Alanya'nın Konaklı Beldesi'nin DYP'li Belediye Başkanı Abdullah Sönmez'in yeğeni Nuri Dora, dün hava karardıktan sonra sokakta yürürken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından sırtından ve kolundan bıçaklanarak ağır yaralandı. Dora, saat 18.30 sıralarında Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı acil servise alındığı sırada elektrik kesildi.

2.5 ay önce ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesi alan hastanenin jeneratörü de devreye girmeyince Nuri Dora'ya ilk müdahale el fenerleri ve olayı görüntüleyen haber kamerasının ışığı altında yapıldı. Acil servis doktorlarının da tepki gösterdiği durum uzayınca, yaralının ambulansla Özel Can Hastanesi'ne nakledilmesi gündeme geldi. Bu kez de ambulans sürücüsü uzun süren aramaların ardından bulunabildi. Ambulansla özel hastaneye sevk edilen bildi. Özel Can Hastanesi'nde tedaviye alınan Dora'nın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

?TALİHSİZLİK'

Bölgesel bir kesinti nedeniyle istenmeyen bir manzara oluştuğunu söyleyen Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, ?Jeneratör 11 dakika 20 saniye gecikme ile devreye girdi. Hastanede tedavi gören hastalar bu olaydan etkilenmedi. Hastanenin iki jeneratörü var. Bunlardan biri ameliyathanenin, diğeri de genel akım ihtiyacını sağlıyor. Talihsiz bir olay gerçekleşti, teknik eleman o an için hastaneye çağırıldı. Gelebileceği en kısa zamanda geldi ve olaya müdahale etti? dedi.

GEÇEN KASIM'DA BELGELENDİ

Alanya Devlet Hastanesi 30 Kasım 2006 tarihinde İngiltere'de faaliyet gösteren British Standart Institution (BSI) tarafından verilen ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesini aldı. Hastane 19 Şubat'tan bu yana da BSI tarafından yıllık 1'nci olağan denetlemeye tabi tutuluyor.


ISO 9000 belgeli Alanya Devlet Hastanesi'nde rezillik!

Alanya Devlet Hastanesi'nde elektriklerin kesik olması ve jeneratörün de çalışmaması nedeniyle bıçakla yaralanan bir şahısa ilk müdahale kamera ışıkları ve el feneri sayesinde yapıldı.

Yaklaşık 40 dakika elektriklerin kesik olduğu ISO 9000 belgeli hastanenin doktorları, "Böyle bir şey olamaz. Zambiya'mı burası" diyerek isyan ettiler.

Kısa bir süre önce ISO 9000 Kalite Belgesi alan Alanya Devlet Hastanesi, gece yarısı elektriklerin kesilmesi ve hastanedeki jeneratörün de arızalı olması nedeniyle zor anlar yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Konaklı Beldesi Merkez Mahallesi'nde kırtasiye dükkanı bulunan Nuri Dora (37), evine giderken sokakta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısı sonucu sırtından ve karnından yaralandı. Ambulansla Alanya Devlet Hastanesi acil servisine getirilen Dora'ya görevli doktorlar müdahale etmek istedi. Hasta ilk olarak röntgen odasına götürüldü.

Ancak bu sırada elektrik kesikti ve hastanenin jeneratörleri de arızalıydı. Elektrik olmayınca röntgen başta olmak üzere cihazlardan hiç birisi çalıştırılamadı. Hasta aşırı kan kaybederken, doktorlar, hastaya olayla ilgili görüntü almaya gelen bir basın mensubunun kamera ışıkları ve el feneriyle müdahale etmeye çalıştı. Kan kaybetmeye devam eden hasta, yaralarının gazlı bez ile sarılmasının ardından özel bir hastaneye sevk edildi.

Görevli doktorlar, müdahale sırasında, "Böyle bir rezalet Afrika'da bile olmaz. Hem elektrik kesik hem de jeneratör arızalı. Zambiya'da bile böyle şey olmaz. Hayatımızda ilk kez böyle bir şey yaşıyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bir hastane görevlisi de, "Hastanede elektrik kesilince çok korktuk. Çünkü yoğun bakımda elektronik cihazlara bağlı olarak yaşayan hastalar var. Bunlar cihazların devre dışı kalması nedeniyle ölebilirlerdi. Fakat cihazların kendi şarjları sayesinde hastalar kurtuldu. Biraz daha elektrik gelmese hastalar ölebilirdi" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber