'Büyükçekmece'den Tüyap'a teleferik yapılacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - "Büyükçemece'den Tüyap'a inşallah bir teleferik yapıyoruz. Metro veya metrobüsle geldiğinizde rahatlıkla evinize veya sahile gidebileceksiniz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2017 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Büyükçekmece'den Tüyap'a teleferik yapılacak'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "16 Nisan inşallah bu ülke için bir milat olacak. 16 Nisan'da yeni Türkiye için hep birlikte 'Evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da öyle güçlü bir 'Evet' diyelim ki tüm dünyaya Türkiye'den bir mesaj verelim." dedi.

Kaya, Büyükçekmece'deki toplu açılış törenindeki konuşmasında, halkın 15 yıldır kendilerine destek verdiğini söyledi.

Halkın verdiği destek sayesinde büyük projelere imza attıklarını dile getiren Kaya, "Bugün yine Büyükçekmece'deki hayırlı bir açılış için buradayız. 15 Temmuz'da sizler, hain bir darbe girişimini püskürttünüz." diye konuştu.

Kaya, 16 Nisan'daki referandumun önemine dikkati çekerek, "16 Nisan inşallah bu ülke için bir milat olacak. 16 Nisan'da yeni Türkiye için hep birlikte 'Evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da öyle güçlü bir 'Evet' diyelim ki tüm dünyaya Türkiye'den bir mesaj verelim. Güçlü Türkiye'yi hiç kimsenin durduramayacağı mesajını iletelim. Hanım, genç kardeşlerim, 16 Nisan'a kadar durmadan yılmadan kapı kapı çalışalım. Hanımların ve gençlerin çaldığı kapılarda 'Evet'ler çıkacak." değerlendirmelerinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise halkın verdiği yetkiyle İstanbul'a ve Türkiye'ye hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Türkiye'nin geleceğinin çok daha farklı olacağını dile getiren Topbaş, "Milletçe el ele verdiğimizde Çanakkale destanlarını yazdık. 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimini boşa çıkarttık. Milletin ne olduğunu dünyaya gösterdik. Bu duruşunuz, 'vatan, millet ve bayrak söz konusu olduğu zaman geriye kalanın teferruattır' duruşunuz dünyaya örnek oldu." diye konuştu.

Topbaş, İstanbul'un dünyanın gıpta ile baktığı bir şehir olduğunu vurgulayarak, belediye olarak yaptıkları yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

- Büyükçekmece'den Tüyap'a teleferik yapılacak

Büyükçekmece'ye sunulan hizmetleri anlatan Topbaş, sözlerini şöyle noktaladı:

"Metrobüsü Beylikdüzü'ne kadar getirdik. İnşallah Beylikdüzü'nden Silivri'ye kadar şu anda projesini hazır, yapıyoruz. Daha önce söylediğimiz gibi Bahçelievler'den Sefaköy'e Avcılar'a, oradan Beylikdüzü'ne ve Büyükçekmece'ye metro çalışmalarımız var. Büyükçekmece'den Silivri'ye devam edeceğiz inşallah. Ayrıca Büyükçekmece'den Sarıyer'e kadar art arda 140 kilometre tünel yol çalışmalarına başladık. Buradan o tünel yollarla İstanbul'un diğer bir ucuna rahatlıkla erişme imkanı var. Büyükçekmece Gölü, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan göllerden biri. Yaz aylarındaki buharlaşmayı önleme adına yüzer güneş panelleri kurmaya başladık. Hem enerji elde edeceğiz hem de buharlaşmayı önleyeceğiz. Bugün sizler için bir müjdem var. Büyükçemece'den Tüyap'a inşallah bir teleferik yapıyoruz. Metro veya metrobüsle geldiğinizde rahatlıkla evinize veya sahile gidebileceksiniz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber