'Evet' diyenler de 'Hayır' diyenler de muteberdir'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Referandum kampanyasının karşılıklı saygı ve hoşgörü ile yürütülmesi son derece önemli. 'Evet' diyenler de 'Hayır' diyenler de aynı ölçüde muteberdir, saygıya değerdir" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2017 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Evet' diyenler de 'Hayır' diyenler de muteberdir'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ve CHP Parti Meclis Üyesi Gamze Taşçıer, partilerinin Karabük İl Başkanlığını ziyaret etti. Gazetecilere açıklama yapan Çakırözer, "Öncelikle bu kampanyanın karşılıklı saygı ve hoşgörü yürütülmesi son derece önemlidir. 'Evet' diyenler de 'Hayır' diyenler de aynı ölçüde muteberdir, saygıya değerdir. 17 Nisan sabahı hangi sonuç çıkarsa çıksın bizler kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor. Cumhuriyetimizin daha da güçlenmesi, demokrasimizin daha da güçlenmesi, ilerlememiz gerekir. Bu kampanyanın o yüzden tüm tarafların karşılıklı saygıyı, sevgiyi ve hoş görüyü ihmal etmemeleri gerekir. 'Hayır' ve 'Evet' diyen ya da başka görüşte olan yurttaşlarımızı 'şundan', 'bundan' gibi karalamalar içine girmemelidirler" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ise kendisinin aynı zamanda Avrupa Konseyi'nin Medya Komitesi Başkanı olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

"Ülkemin şu anda dünyada basına uygulanan baskının örnek ülkesi haline geldiğini görüyorum. Çok üzgünüm. Nasıl anlatacağımızı, nasıl açıklayacağımızı bilemiyorum. Çünkü ben sadece Türkiye'nin temsilcisi değilim. Avrupa Konseyi'nde 47 ülke var. Ama en kötü durumda biziz. Eğer basın özgür olmazsa demokrasiyi yürütmek çok zordur. En önemli baskının basın üzerine olduğuna inanıyorum. Onun dışında da bazı korkutmalar, tehditler var. Bizim konuşmalarımızı bile engelliyorlar, üniversitelere girmemizi engelliyorlar. Herkes bunu yaşıyor. Ama biz buna rağmen bunları aşmaya çalışıyoruz. Bu bir parti propagandası değil. Herkes o 18 maddenin içindeki tehlikeleri anlatmaya çalışıyor. Biz en çok bunları iktidar partisindeki arkadaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Onlardan da çok sağduyulu, vatansever insanlar var. Onların da çok iyi düşüneceklerini ve oylarını doğru kullanacaklarına inanıyorum" dedi.

Bülent DİKTEPE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber