Bakanı Özlü: Daha fazla yetki istiyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Yetkisi az kişiler az icraat yapar. Biz büyük işler yapmak istiyoruz ve büyük devlet olmak istiyoruz. Daha fazla yetki istiyoruz. Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve büyük bir ülke olması, dünyada küresel bir oyuncu olması için güçlü bir devlet yapılanmasına ihtiyaç var"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2017 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanı Özlü: Daha fazla yetki istiyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Yetkisi az kişiler az icraat yapar. Biz büyük işler yapmak istiyoruz ve büyük devlet olmak istiyoruz. Daha fazla yetki istiyoruz. Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve büyük bir ülke olması, dünyada küresel bir oyuncu olması için güçlü bir devlet yapılanmasına ihtiyaç var." dedi.

Çilimli ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek işçilerle bir araya gelen Özlü, üretim süreci hakkında fabrika yetkililerinden bilgi aldı.

Ardından Cedidiye Camisi'nde namaz kılan Özlü, daha sonra vatandaşlarla çay içti. Daha sonra Düzce Muhtarlar Derneği'ne geçen Özlü, burada yaptığı konuşmada, büyük işler yapmak için büyük yetkilere sahip olmak gerektiğini söyledi.

Yetkisiz iş ve icraatın yapılamayacağını vurgulayan Bakan Özlü, şöyle konuştu:

"Yetkisi az kişiler az icraat yapar. Biz büyük işler yapmak istiyoruz ve büyük devlet olmak istiyoruz. Daha fazla yetki istiyoruz. Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve büyük bir ülke olması, dünyada küresel bir oyuncu olması için güçlü bir devlet yapılanmasına ihtiyaç var. Bu, Türkiye'nin daha hızlı ilerlemesi, daha hızlı kalkınması ve iktidara gelecek olanlar için istenen yetkidir. Biz faniyiz, cumhurbaşkanımız da fani. Bir fani için istenen yetkiler değildir. Devlet ve hükümet için istenen yetkidir."

- CHP İl Başkanlığını ziyaret

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanlığını ziyaret eden Özlü, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile bir süre görüştü.

Düzce için hep birlikte çalıştıklarını belirten Özlü, amaçlarının kentteki siyaseti bir üst seviyeye taşımak olduğunu kaydetti.

CHP İl Başkanı Tozan da Bakan Özlü'ye, siyasete getirdiği üsluptan dolayı teşekkür ederek, "Dediniz ki, 'Burası çok küçük bir il. Sokakta karşılaşıyoruz, yüz yüze bakacağız. Örf adet ve geleneklerimiz aynı, düğünlerde bayramlarda ve cenazelerde beraberiz.' Yumuşak bir üslubun Düzce'ye yarar getireceğini düşünüyorum. 15 Temmuz'da yaşadığımız o kötü günler, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu herkes fark etti." diye konuştu.

"Düzcespor'a yaraşır bir saha yapacağız"

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Düzcespor'un Aziziye Mahallesi'ndeki tesislerini ziyaret eden Bakan Özlü, bir spor kulübünü yönetmenin çok kolay olmadığını belirterek, "Spor bir nevi endüstri gibi. Masrafları ve yüksek maliyetleri var. Düzce'de sporun gelişmesi ve yaygınlaşması için bizim de projelerimiz var." diye konuştu.

Bakan Özlü, Başbakan Binali Yıldırım'ın, 10 Mart'ta partisinin Düzce İl Teşkilatınca Anıtpark Meydanında düzenlenen mitingde kente bir stadyum yapılması sözünü verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Düzce'ye, Düzcespor'a yaraşır bir saha yapacağız. Başbakanımızın ziyaretinin ardından, Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüşüp sözünü aldım. Kendilerine biz yer göstereceğiz, yaklaşık 15 bin seyirci kapasiteli bir kompleks yapılacak. Bu müjdeyi sizlerle paylaşmak istedim."

Düzcespor'un hak ettiği yere geleceğine inandığını ifade eden Özlü, futbolcular ve yönetim kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Özlü, daha sonra şehirde yayın yapan iki yerel televizyonu ziyaret etti.

Ziyaretlerde Bakan Özlü'ye, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve partililer eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber