Valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi Köşk'te

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, valiler ve emniyet müdürleri kararnamesine ilişkin, "Şu anda Çankaya ile İçişleri Bakanı görüşmelerini yapıyor. İstişarelerimizden sonra listemizi taslak olarak gönderdik" dedi.

Deniz Ticaret Odasının şubat ayı genişletilmiş olağan meclis toplantısı çıkışında soruları yanıtlayan Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen depreme ilişkin bir soru üzerine, detaylı bir bilginin henüz kendisine ulaşmadığını söyledi.

"Gıdada KDV indiriminin söz konusu olup olmayacağına" ilişkin soruya karşılık Erdoğan, Maliye Bakanlığının henüz çalışmalarını bitirmediğini, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

"TCK'nın 301. maddesi ile ilgili geçen hafta bir çalışma yapılmıştı. Bu hafta Meclis'te herhangi bir çalışma olacak mı?" sorusu üzerine Erdoğan, "Daha Meclis'e gönderilmedi ki Meclis'te bir şeyler olsun. Şu anda bizler üzerinde çalışmaları tamamlayacağız. Meclis'e geldiği anda zaten değişikliği yaparız" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Köşe yazarı Şükrü Kızılot, bugünkü yazısında 'bütçenin en başarılı bütçe olmakla beraber sadece gelirlerin yazıldığını, giderlerin yazılmadığını, bütçe açığının da söylenenden fazla olduğunu ve bu konuda yanıltıcı' olunduğunu ifade etmiş. Bu iddiaya ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine de Erdoğan, şöyle dedi:

"Böyle bir ifadeyi eğer Kızılot kullanmışsa çok çirkin bir şey. Her şeyi delillendirilmiş bir bilgiyi kalkıp da bu şekilde değerlendirmesi çok çirkindir, yanlıştır. Hiçbir zaman bir devletin bütçe kayıtlarıyla alakalı olarak 'aldatıcı' ifadesini kullanmaya kimsenin hakkı yoktur. Eğer bu noktada sayın Kızılot'un bildiği bir şey varsa yasal mercilere bir vatandaş olarak müracaatını yapar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber