'Özel üniversiteler avukatlık mesleğini bitirdi'

Sanıklardan Mehmet Keleş de hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Özel üniversitelerdeki hukuk mezunlarının sayısı artınca meslekte bir erozyon oluştu, meslek bitti. Meslek artık adalet aracı değil ticarete dönüşmüştü, bu yüzden sınava girmeye karar verdim." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2017 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Özel üniversiteler avukatlık mesleğini bitirdi'

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58'i tutuklu 82 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü duruşma salonunda görülen davanın duruşmasına 58 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmada Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Hazine Müsteşarlığının avukatları da "müşteki" olarak yer aldı.

Tutuklu sanıklardan Türk Patent Enstitüsü eski avukatı Tekin Bülbül'e, iddianamede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in firari avukatı Nurullah Albayrak ile HTS kayıtları olduğu soruldu.

Türk Patent Enstitüsünde kurum avukatı olduğu için görüştüğünü ileri süren Bülbül, "Albayrak ile ya müvekkili Fetullah Gülen'in isim hakları konusunda, ya da Türkçe Olimpiyatları ile ilgili birkaç dava vardı. O yüzden görüşmüş olabilirim." dedi.

Bülbül, FETÖ'nün terör örgütü kabul edilmediğini savunarak, "FETÖ/PDY'nin, terör örgütü olabilmesi için Yargıtay kararı olması gerekiyor ama ortada bir karar yok. Bu yapı, 2000 yılından önce yargılanmış ve beraat etmiş bir yapıdır." ifadesini kullandı.

MASAK raporunda yer alan, FETÖ'nün finans kurumu Bank Asya'ya para yatırması konusunda da Bülbül, "Ev almak için yakınlarımdan borç almıştım. Bu parayı elde tutmamak için Bank Asya'ya yatırdım. Ev almaktan vazgeçtikten sonra parayı sahiplerine iade ettim. 'Terör örgütüne müzahir banka' deniliyor ama ortada kesinleşmiş bir terör örgütü yok." savunmasını yaptı.

Bülbül, FETÖ'nün haberleşme aracı "ByLock" kullanımına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"ByLock kullanıldığı iddiasına yönelik, Anayasa'da haberleşme özgürlüğü olduğunu hatırlatıyorum. Diğer ücretsiz uygulamaları kullanmak serbest iken ByLok kullanmak neden suç? İndirmedim ve kullanmadım ama kullanmak neden suç sayılıyor? İks, iks, iks. MİT, siyasetin düşman ilan ettiği bir grup hakkında delil üretemez mi? İks, iks, iks, iks, iks."

Tutuklu sanıklardan eski Kemalpaşa Hakimi Ahmet Kara, savunmasında ByLock uygulamasını kullanmadığını ileri sürerek, "ByLock yüklemem ve kişilerle görüşmem söz konusu değildir. Eğer uygulamayı kullandığım söyleniyorsa, görüşmelerin içeriği, kimlerle görüştüğümün tespit edilmesini talep ediyorum. Terör örgütü üyeliği konusundaki suçlamaları da kabul etmiyorum." dedi.

Bazı sanıkların, savcılık ifadesinde kendisi hakkında söylediği iddiaların "soyut iftiralar" olduğunu öne süren Kara, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

- "Özel üniversiteler mesleği bitirdi"

Sanıklardan Mehmet Keleş de hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Özel üniversitelerdeki hukuk mezunlarının sayısı artınca meslekte bir erozyon oluştu, meslek bitti. Meslek artık adalet aracı değil ticarete dönüşmüştü, bu yüzden sınava girmeye karar verdim." diye konuştu.

FETÖ ile irtibatının olmadığını savunan Keleş, "Beynimi başkalarına kiraya verip, hukuk sınırlarını aşmak, millete kurşun sıkıp, halkın evlatlarının üzerinden tankla geçenlerle adımın bir tutulması zoruma gidiyor." ifadelerini kullandı.

Sanıklardan Oktay Cemil Bayam da üzerine kayıtlı cep telefonu hattında tespit edilen ByLock uygulamasını kullanmadığını öne sürerek, beraatini istedi.

İddianamede, başka bir soruşturma şüphelisinin dava konusu sınavdan önce, kendisinin de aralarında bulunduğu 4 adayla gittikleri Konya'da "sınav sorusu ve cevaplarının kendilerine gösterildiği" beyanı sorulan Bayam, şüphelinin itiraflarını reddederek böyle bir görüşmenin olmadığını ileri sürdü.

Duruşmada, sanıklardan Hasan Çiçek, Ömer Mutlu Erdoğan ve Yusuf Aydemir de savunma yaptı.

Davanın yarınki duruşması sanık savunmalarıyla devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber