İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kaynak: Asıl sorun Erdoğan'dan sonra yaşanacak

Kaynak, sistem değişmezse asıl sorunun Recep Tayyip Erdoğan gittikten sonra yaşanacağını belirterek, 16 Nisan'da vesayet sisteminin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2017 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaynak: Asıl sorun Erdoğan'dan sonra yaşanacak

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 16 Nisan'da milletin iradesi üzerinde hiçbir güç olmadığına inanan bir sistem teklif ettiklerini belirterek, "Getireceğimiz sistem asla kriz üreten bir sistem olmayacak. Tersine uzlaşmayı sağlayan bir sistem olacak." dedi.

Kaynak, AK Parti Şişli İlçe Başkanlığınca düzenlenen Cemaat Vakıfları Buluşması'nda yaptığı konuşmada, referandum oylamasının da Paskalya Bayramının da aynı güne denk geldiğini hatırlatarak, 16 Nisan'da çifte bayram yaşanmasını diledi.

Türkiye'nin 80 milyonluk kocaman bir aile olduğunu ve bu ailenin çeşit çeşit renkleri ve çiçekleri bulunduğunu ifade eden Kaynak, azınlık söyleminin Lozan'dan kalan bir hukuki tabir olduğunu ve kullanmak istemediğini söyledi.

Kaynak, Anayasanın kendi vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini teminat altına almak için var olduğunu dile getirerek, partilerinin kuruluş felsefesinin de "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" şeklinde belirlendiğini kaydetti.

İlk insan olarak Hazreti Adem ve Havva'nın yaratıldığını hatırlatan Kaynak, "İlk problem de Habil ve Kabil ile başladı. İnsanlık zamanla büyüdü, bu sırada kim güçlüyse o ayakta kaldı. Sonra, bir düzen için devlet kurulması gerektiği anlaşıldı. Adalet ve emniyet devletin iki temel unsurudur. Bunları yönetmek için de maliye doğdu. Zamanla devlet adına güç kullanacak bir lidere ihtiyaç duyuldu." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, 15 Temmuz'da hainliğin en vahşisinin yaşandığını vurgulayarak, "Genç, ihtiyar, Müslüman, gayrimüslim demeden, milletin parasıyla alınan uçak tank namlularını halka yönelttiler. Saraçhane ve köprüde ateş ederken diyorlar mıydı 'Kim Müslüman, kim gayrimüslim?' En kritik anda milletimiz kendi refleksiyle bizi uçurumun kenarından çıkardı." şeklinde konuştu.

Devletin temelinin adalet olduğunu aktaran Kaynak, bu nedenle FETÖ terör örgütünün 40 yıldan bu yana adalet, emniyet ve askeriyeye sızdığını vurguladı.

- "Sistem değişmezse asıl sorun Erdoğan gittikten sonra yaşanacak"

Yahudi ve Hristiyan dinlerinin peygamberlerinin hepsinin Müslümanların da peygamberi olduğunu hatırlatan Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz hepsinin hak peygamber olduğuna inanırız. Hangi din 'uçakları al milletinin üstüne bomba yağdır' der. Koca bir devleti ele geçirmekti hedefleri.17-25 Aralık AK Parti'nin FETÖ ile mücadelesinin başladığı tarih değildir. Aslında mücadele 2013'te MiT Müsteşarına yapılan operasyon ile başladı. O yüzden milletin iradesi üzerinde hiçbir güç olmadığına inanan bir sistem teklif ediyoruz 16 Nisan'da. Bu sistem kriz üreten bir sistem olmayacak. Getireceğimiz sistem asla kriz üreten bir sistem olmayacak. Tersine uzlaşmayı sağlayan bir sistem olacak. Cumhurbaşkanının milletimizin en az yüzde 50'sinin oyunu alması lazım."

Kaynak, mevcut sistemde Cumhurbaşkanının yetkilerinin neredeyse sınırsız olduğunu ancak hiçbir sorumluluğunun bulunmadığını belirtti.

İnsanların inanç özgürlüğüne karışılamayacağına vurgu yapan Kaynak, "Neye inanıyorsa, inancının gereği neyse ona göre ibadet yapacak. Kendini nasıl ifade edebiliyorsa öyle edecek. Bütün kavimler, bütün dinler, bütün renkler bizim için bir değerdedir. Hepsine saygı göstermek zorundayız, bu bizim dinimizin gereğidir." şeklinde konuştu.

Kaynak, sistem değişmezse asıl sorunun Recep Tayyip Erdoğan gittikten sonra yaşanacağını belirterek, 16 Nisan'da vesayet sisteminin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Toplantıya, Katolik Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Sağ, Süryani Ortodoks Metropoliti Yusuf Çetin, Yahudi Hahambaşı İsak Haleva, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber