AA Genel Müdürü, üniversitelilerle bir araya geldi

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Genç Ensar tarafından Ensar Vakfı'nda düzenlenen "Türkiye Konuşmaları" programında, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2017 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AA Genel Müdürü, üniversitelilerle bir araya geldi

Genç Ensar tarafından Ensar Vakfı'nda düzenlenen moderatörlüğünü Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz'ün yaptığı ve Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın katılımcıların sorularını yanıtladığı "Yeni Türkiye ve Medya" konulu söyleşiye, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da katıldı.

AA'nın 6 Nisan 1920'de kurulduğunu hatırlatan Kazancı, ajansın bu yıl 97. yıl dönümünü kutlayacağını söyledi. AA'nın şu anda 11 dilde yayın yaptığını ifade eden Şenol Kazancı "Dünyanın tümünde kimi bilgilendirmek istiyorsak ona uygun bir dilde haber verebileceğimiz altyapıya kavuştuk. Bu bahsettiğim şey, internet sayfasını yabancı dile çevirmek değildir. 11 dilde, 11 haber ajansı gibi düşünün. Günlük 800 haber. 200 de diğer dillerin orijinal haberlerini ekleyelim, bunların tercümelerini de katarsanız, günde ortalama bin 300 haber." dedi.

Eleştirilere cevap verdi

Kuruma yönelik eleştirilere ve "halk oylamasında manipülasyon yapılacağı" iddialarına da yanıt veren Kazancı, her gün editör masası toplantısında haberin yanı sıra kuruma yönelik eleştirileri de ele alarak değerlendirdiklerini aktardı.

Referandum öncesi belli kesimlerin Anadolu Ajansını karalamaya çalıştıklarını söyleyen Şenol Kazancı, halkın daha önceki seçimlerde YSK ile aynı sonuçları veren AA'ya güvendiğini belirtti. Kazancı "Şimdi, halk oylaması, referandum yaklaşıyor ya 'Anadolu Ajansı'na dikkat edelim' diyor bazıları. Sonuçlar üzerinde en ufak bir oynama söz konusu olamaz. Sandıklardan gelen sonuçlar aynı şekilde abonelerimize aktarılır. Ciddi işler bunlar ama oradan yazmak ya da hakaret etmek kolay." diye konuştu.

"AA darbe girişimi sırasında medyanın en önemli haber kaynağı oldu"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında AA'nın yaptığı çalışmaların sorulması üzerine Kazancı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin alındığına ilişkin ilk haberi AA'nın servis ettiğini, kamuoyuna, girişimin emir komuta zinciri dışında gerçekleştirildiği duyurularak, moral verildiğini anlattı.

Şenol Kazancı, 22.13'ten itibaren tüm editörlerin paylaşımda bulunabildiği WhatsApp grubundan durumu koordine etmeye başladıklarını dile getirerek, AA'nın darbe girişimi sırasında medyanın en önemli haber kaynağı olduğunu vurguladı. Türkiye'de darbe girişimini tüm süreciyle en iyi bilenlerden birinin AA olduğuna dikkati çeken Kazancı, "Saat saat orada ne olduğunu bir tek AA takip etti ve medyanın ana kaynağı oldu. O gece üç saat içinde 150'nin üzerinde son dakika haberi verildi, darbe bildirisi ajansa gönderilmiş olmasına rağmen yayınlanmadı" dedi.

"Kılıçdaroğlu'ndan özür bekledim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında, AA'da yayınlanan bir haberden dolayı kuruma ve şahsına yönelik sarf ettiği sözleri hatırlatan Kazancı, bu söylemlerin yanlış olduğunu, ifadelerden dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi.

AA Genel Müdürü Kazancı, şunları kaydetti:

"Üzerinden iki aya yakın zaman geçti, Sayın Kılıçdaroğlu'na sitemim var. Kendisinden bir özür bekledim ama dilemedi. Şu ifade, yaşını başını almış bir muhalefet liderinin kullanacağı bir ifade midir? 'Sen devletin memuru musun, iktidarın kölesi misin? Senin paranı ben veriyorum. O makamda aldığın parayı hak edeceksin.' Bunlar, 'Sen, benim kim olduğumu biliyor musun?' gibi yeni Türkiye ile eski Türkiye'yi ayıran önemli bir yaklaşım.

Ben şimdi cevap veriyorum CHP Genel Başkanına, ikimiz de Atatürk'ün kurduğu kurumlarda çalışıyoruz. Ben 1920'de ondan daha önce kurulmuş bir kurumda, 97 yaşındayım yani, o da CHP'de. Ben devletin memuru değilim. Üstelik bir numaralı memurluktan istifa ederek geldim buraya. Burası bir şirket, yönetim kurulu başkanıyım ve genel müdürüm. Burayı şirket yapan Atatürk. Bu sözler çok ayıp ve üzücü.

Eleştirilerinizde haklı olabilirsiniz, söylediğiniz şeyler doğru da olabilir ama böyle bir üslup kullanılabilir mi? 'Senin paranı ben veriyorum' diyor. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı demek, Türkiye'nin çok önemli bir partisinin, ana muhalefet partisinin genel başkanı, başbakan adayı demektir. Dolayısıyla her türlü eleştiriye hakkı vardır ama üslup çok önemli. Anadolu Ajansı Genel Müdürü siyasilerden gelecek her türlü eleştiriyi olgunlukla karşılamayı bilir ancak hakaret kabul edilemez."

"Gerçekleri yazdığımız için uygulanan bu yasaktan gurur duyuyoruz"

Programda konuşan Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz de gazetelerinin Avrupa Parlamentosunda (AP) yasaklanmasını eleştirdi. Gazetenin her gün 700 parlamenterin odasına gittiğini belirten Karagöz, AP Başkanlığı tarafından bu uygulamanın yasaklandığını ve gazetenin sadece okuma odasına konulduğunu söyledi.

Serdar Karagöz, gerçekleri yazdıkları için uygulanan bu yasaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Toplantının sonunda AA Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya kara kalem portresi hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber