Son 3 ayda 407 bin kişiye iş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı"nı 81 ilde ilmek ilmek işliyor. 27 Mart itibariyle Ocak-Mart döneminde 407 bin kişinin istihdam edildiğinin bilgisini veren Müezzinoğlu, işçi alımı için söz veren şirketleri de birebir takip ediyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Mart 2017 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Son 3 ayda 407 bin kişiye iş

Cahit Saraçoğlu

İstihdam seferberliğiyle ilgili şehirlerdeki SGK ve İŞKUR il müdürleriyle video konferans yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışma hayatında milli seferberlik programındaki durumu inceledi. 2016 hedefi olan 500 bin kişilik istihdamın son üç ayda 407 bin kişi ile büyük oranda yakaladıklarına dikkat çeken Müezzinoğlu, önümüzdeki Nisan, Mayıs ve Haziran'daki 1 milyon kişinin işe yerleştirilmesi hedefi için de yoğun çalışılması talimatını verdi.

ARTI İSTİHDAMIN FAYDASI ANLATILIYOR

Milli seferberlik projesi kapsamında, Aralık 2016 itibariyle SSK'lı işçi çalıştıran işverenler, daha sonra aldıkları her bir çalışanın 773 lirayı bulan prim ve vergilerini ödemiyor. Bu yılın sonuna kadar giderler Hazine tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda, Aralık sonu itibariyle çıkardığı işçiyi yeniden işe alan işverenlerin bu hareketi artı istihdam sayılmadığı için yararlanamıyor. Milli seferberlik projesi bütün illerde il müdürlerinin bastırdığı broşürlerle, birebir esnaf odaları, muhasebeciler ve yeminli mali müşavirlerle yapılan toplantılarda artı istihdamın faydaları esnafa anlatılıyor.

GAZİANTEP İSTİHDAMDA YÜZDE 50'Yİ AŞTI

Yılın ilk çeyreğinde 14 bin hedefi olan Gaziantep, 27 Mart itibariyle 8 bin 687 kişinin işe girişini sağladı. Bu sayının 5 bin 774'ü ticaret ve sanayi odaları ile yapılan istişare sonrası İŞKUR'a gelen işverenler aracılığıyla gerçekleşti. Bakan Müezzinoğlu, "3-5 kişinin çalıştığı kafe türü işyerlerinde bir kişinin istihdamı halinde 773 lira ödemenin faydaları anlatılmalı" uyarısında bulundu. İŞKUR yetkilileri ise ilde 25 bin 800 işçinin çalıştığı 298 fabrikayı ziyaret etti.İlde 13 bin kişilik açık iş talebi olduğu ortaya çıktı. Yine ildeki 4 bin kişinin çalıştığı 917 esnafla da birebir görüşmeler gerçekleştirildi. İŞKUR yetkilileri ev ziyaretini eşleri ile birlikte yapıyor.

Çalışma Bakanı şirketleri takipte

TEKSTİLCİLER AĞIRLIKTA

Aralık ayında Edirne'de 4/a SGK'lı olarak çalışan sayısı 64 bin 81 kişi idi. Artı istihdam projesi ile yılın ilk üç ayında Edirne'de bin 119 kişi daha iş sahibi oldu. Böylece 5 bin olan hedefin yüzde 20'si aşıldı. Tekstil firmalarının ağırlıklı olduğu ildeki istihdam konusunda Bakan Müezzinoğlu'nun "Turkcell Global, Havza Kilim, Modavizyon firmaları ne kadarlık istihdam yaptı" şeklindeki SGK il müdürüne sorusu birebir şirketleri izlediğini ortaya koydu.

HEDEFE YOĞUNLAŞALIM

SGK ve İŞKUR müdürleriyle video konferans sonrası Bakan Müezzinoğlu bu müdürlere talimat vererek, "Önümüzdeki Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki 3 ay içerisinde 1 milyon rakamını tamamlayalım. 2016 hedefi olan 500 bin kişiyi 407 bin ile büyük oranda tamamladık. Şimdi işsizlik oranını yüzde 10'un altına indirmeliyiz. Türkiye'nin üreten olması önemli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber