KHK ile kapatılan Çağlayan Basın-Yayın çalışanlarından 17 gözaltı

Elazığ merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle 17 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2017 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KHK ile kapatılan Çağlayan Basın-Yayın çalışanlarından 17 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, ByLock kullandıkları, sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümeti aleyhine paylaşımlar yaptıkları, örgüte eleman ve maddi destek sağladıkları, örgütün yayın organlarına üye kazandırdıkları ve Bank Asya'ya örgütsel mahiyette para aktardıkları tespit edilen ve FETÖ/PDY ile iltisakı nedeniyle 667 sayılı KHK ile kapatılan Çağlayan Basın Yayın Dağıtım Pazarlama ve Sanayi Tic. Ltd. Şti. çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi.

Elazığ merkezli, Adana, Aksaray, Bingöl, Denizli, Adıyaman, İstanbul, Malatya, Amasya ve Samsun'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 17 şüpheli yakalandı.

Şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber