İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'2030'da şube de bankacı olmayacak'

KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Sektörü Lideri Cantürk, "2030'da şube de bankacı da olmayacak. Görüntülü çağrıların, insansız şubelerin yerini görünmez bankalar alacak." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2017 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'2030'da şube de bankacı olmayacak'

KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Sektörü Lideri Sinem Cantürk, "Görünmez Bankanın Gelecekteki Yüzü: EVA (Enlightened Virtual Assistant-Aydınlanmış Kişisel Asistan)" başlıklı raporun sonuçlarını düzenlenen toplantıda gazetecilerle paylaştı.

Bir dönem bankalara gitmeden aşılamayan sorunların artık sadece online verilen talimatlarla çözülebildiğini, cep telefonlarının mobil cüzdan olarak kullanıldığını anlatan Cantürk, şubeye gitmeden kredi alındığını, her türlü ödemenin yapıldığını, yurt içi ve yurt dışı transferlerin gerçekleştirildiğini anlattı.

Cantürk, araştırmanın, gelişimin bununla sınırlı kalmayacağını gösterdiğini kaydederek, 2030 yılına kadar bankacılıkta taşların yerinden oynayacağını, geleneksel bankacılığın yerini "görünmez bankaların" alacağını söyledi.

Sinem Cantürk, "Bankacılık işlemlerimizi yaparken hayatımızda bambaşka bir kavram olacak; görünmez bankalar. 2030'da şube de bankacı da olmayacak." diye konuştu.

Uğur Aslanhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber