Veysi Kaynak: Helikopter projesi üzerinde çalışıyoruz

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Bundan sonra Sağlık Bakanlığıyla birlikte hafif tonaj kentsel arama ve kurtarma filomuza hava araçları da katılacak. Havadan malzeme intikali yaptıracak helikopter projesi üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2017 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Veysi Kaynak: Helikopter projesi üzerinde çalışıyoruz

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Genel Merkezi'nde düzenlenen 115 adet hafif tonaj kentsel arama kurtarma aracının 81 il müdürlüğüne uğurlanması törenine katıldı. Kaynak, törendeki konuşmasında, afetlere hazırlık çalışmalarının her zaman Türkiye gündeminin en önemli konuları arasında yer alması gerektiğini söyledi.

AFAD'ın, afet ve acil durumun dışındaki sıkıntılı olaylarla da kendini göstermesinin gurur verici olduğunu kaydeden Kaynak, "AFAD pek çok bakanlığın ayrı ayrı görev alanına giren, ayrı ayrı organizasyon yapmak zorunda kaldığı, arama kurtarma acil durum faaliyetlerinin bir çatı altında toplanması ve esnek bir hareket kabiliyeti kazanmasıyla Türkiye'nin yüz akı kurumlarından biri oldu." diye konuştu.

Kaynak, sel ve heyelan gibi afetlerin önüne geçilmesinin güç olduğunu ancak belli başlı önlemlerle can kayıplarının önüne geçilebileceğini kaydederek, Türkiye'nin afet risklerinin azaltılması konusunda çok başarılı örnekler ortaya koyduğunu anlattı.

Hükümetin bu konuda yapılan her türlü çalışmaya destek verdiğini ve hiçbir masraftan kaçınmadığına dikkati çeken Kaynak, afetlere karşı yeni bir erken uyarı ikaz ve alarm yazılımı üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin bilimdeki kapasitesinden yararlanarak afetin tüm evrelerinde hareket kabiliyetini artırmaya çalıştıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu tören, yapılan çalışmaların çok küçük bir parçası. O minik parça, hafif tonajlı arama ve kurtarma filomuzun bir kısmının milletimizin, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasının töreni. Her birinin maliyeti 715 bin lira olan araçların içerisinde 22 kalem arama kurtarma malzemesi var. Bundan sonra Sağlık Bakanlığıyla birlikte arama ve kurtarma filomuza hava araçları da katılacak. Havadan malzeme intikali yaptıracak helikopter projesi üzerinde çalışıyoruz."

Enes Duran

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber