Acılı baba 'alkollü araç kullanımı'na savaş açtı

İzmir'de alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu 16 yaşındaki oğlunu kaybeden Osman Aşçılar, "Başka Boralar Ölmesin" adlı imza kampanyası başlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2017 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acılı baba 'alkollü araç kullanımı'na savaş açtı

Mustafa Yıldırım

İzmir'de alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu 16 yaşındaki müzisyen oğlunu kaybeden Osman Aşçılar, alkollü araç kullanımının önüne geçmek için başlattığı "Başka Boralar Ölmesin" adlı imza kampanyasıyla toplumda farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

İzmir'de özel bir lisede eğitimini sürdüren ve gitar kursuna giden 16 yaşındaki Bora Aşçılar'a 24 Mart'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe Vapur İskelesi yakınında yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada M.A.K'nin kullandığı otomobil çarptı.

Ağır yaralanan Aşçılar, kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 1,03 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü, "alkollü şekilde araç kullanmak ve ölüme sebebiyet vermek" suçundan adliyeye sevk edildi.

Bilirkişi raporunda, Bora Aşçılar'ın "asli kusurlu", alkollü sürücünün ise "tali kusurlu" olduğu belirtildi. Bu rapor üzerine sürücü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Acılı baba Osman Aşçılar, "alkollü araç kullanımının önüne geçmek" için "Başka Boralar Ölmesin" adlı imza kampanyası başlattı.

Alkollü araç kullanımının önlenmesi gerektiğine işaret eden baba Aşçılar, bunun için Change.org internet sitesi aracılığıyla "Başka Boralar Ölmesin" adlı imza kampanyası başlattığını ve 20 saat içinde de 7 bin 500 imzaya ulaştıklarını dile getirdi.

Kazanın olduğu bölgede İzmir Büyükşehir Belediyesinin tramvay hattı inşaatının bulunduğunu aktaran Aşçılar, bu bölgede yayalar için geçit ve trafik ışığı bulunmadığını öne sürdü.

Aşçılar, oğluna çarpan sürücünün tutuklanması veya yurt dışına çıkış yasağı konulması için mahkemeye başvurduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber