Türk turizmcisi Ukraynalı turistten ümitli

Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanan kimlik kartı ile karşılıklı seyahat edebilmeyi sağlayan anlaşma ve fiyatlar nedeniyle bu sezon Ukraynalı turist sayısında artış bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2017 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk turizmcisi Ukraynalı turistten ümitli

Türk turizmciler, Ukrayna ile imzalanan kimlik kartı ile karşılıklı seyahat ve uygun fiyatlar nedeniyle Ukraynalı turist sayısında artış bekliyor.

Başkent Kiev'de 23. Ukrayna Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (UITT-2017) açıldı. Tur operatörleri ve turizm acentelerinin katıldığı fuarda Türk firmaları büyük ilgi gördü.

Türkiye standının açılışını, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Turizm Departmanı Başkanı İvan Liptuga ve Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel birlikte gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Baki Alkaçar, Türkiye-Ukrayna turizm ilişkilerini AA'ya değerlendirdi.

İki ülke arasında turizm alanında ilişkilerin çok ileri düzeyde olduğunu belirten Alkaçar, geçen yıl Ukrayna'dan Türkiye'ye giden turist sayısının bir milyonun üzerine çıkmasının iki ülke ilişkilerine ivme kazandırdığını ifade etti.

Türk ve Ukrayna vatandaşlarının kimlik kartları ile karşılıklı olarak seyahat edebilmelerine imkan sağlayan anlaşmanın turist sayısını arttıracağını kaydeden Alkaçar, "İki ülke arasında gidiş gelişleri kolaylaştırmak her zaman turizmde önemli bir unsur." dedi.

Türkiye'ye giden Ukraynalı turist sayısını arttırmak için gereken her türlü çabayı gösterdiklerini belirten Alkaçar, bu yıl Ukrayna'dan gidecek turist sayısındaki artışın geçen yıla oranla yüzde 15 civarında olmasını beklediklerini söyledi. Alkaçar, "Yüzde 15 ile yüzde 30 oranında bir artış yakalarsak bu çok iyi. Son iki aylık veriler açıklandı. Ukrayna pozitif artışla Türk turizmini desteklemeye devam ediyor. Bunun için Ukrayna'ya müteşekkiriz." şeklinde konuştu.

Anex Tour Türkiye Genel Müdürü Vural Karasu, geçen yıl Ukrayna pazarından gelen turist sayısının yüzde yüz arttığına dikkat çekerek, bunun geçen yıl otellerin boş olması ve iyi fiyat verilmesinden kaynaklandığını hatırlattı.

Karasu, "Türkiye'ye giden turist sayısında 2016'da yüzde 100 artış sağlandı. Ülke olarak 2017'de de aynı sayıyı korumaya çalışacağız. Avrupalı turistin azalması ve hala otellerin istenilen doluluk seviyesine gelmemesi nedeniyle bu yıl da düşük fiyatlar devam edecek. O yüzden istediğimiz Ukraynalı turist sayısını elde edeceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında pasaport olmadan sadece kimlik kartları ile seyahat etme imkanının turist sayısını olumlu etkileyeceğini vurgulayan Karasu, "Bu en az yüzde 20-25'lik bir artış sağlayacaktır." dedi.

TUI Ukrayna Genel Müdürü Nurhan Cali, Ukrayna'dan gelen turist sayısındaki artışın suni bir büyüme gibi gözükse de ana destinasyonu Türkiye olan operatörler için bunun büyük bir avantaj oluşturduğunu aktardı.

Cali, "Geçen seneki artışın bu seneye yansıması olacak. Şu ana kadar pazarda gözlemlediğimiz kadarıyla bu artış oranı fiyat üzerine endeksli. Geçen seneki düşen fiyatlardan dolayı, pazarda bu sene de fiyatların aynı olacağı beklentisi var." diye konuştu.

Nurhan Cali, fiyatların geçen yıl belirlenen taban fiyatların altına düşmeyeceğini bildirdi.

Kimlik kartı ile seyahat düzenlemesinin psikolojik bir etkisi olacağını belirten Cali, "Pasaport olmadan kimlikle gidebileceğim yer sadece memleketim olabilir. Bu, duygusal olarak daha yakın hissettiriyor. Onun bir avantajı olacaktır. Başka bir ülkeye gitmiyorum da benden olan bir ülkeye gidiyorum şeklinde bu düzenlemenin psikolojik etkisi olacaktır. Artı avantajı muhakkak olur." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber