İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'PKK ve FETÖ üyeleri yurt dışında çok rahat faaliyet yürütüyor'

Hayretler içerisindeyiz. Şimdi de dikkat edin bütün PKK'nın elemanları, FETÖ'nün elemanları yurt dışında çok rahat faaliyette bulunuyorlar fakat sizin bizim temsilcilerimiz gittiğinde her türlü kapılar kapanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2017 03:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PKK ve FETÖ üyeleri yurt dışında çok rahat faaliyet yürütüyor'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve çevresindeki ülkelerin idare edilemez duruma geldiğini belirterek, "Her taraf kan çanağı. Avrupa'nın ortasında keyif yapan bir ülke değiliz, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın, bağımsız şekilde, hür şekilde dimdik durabilmenin tek şartı var, o da güçlü olmak; hem içerideki düşmanlara karşı hem de dışarıdakilere karşı. Tek şart var, Türk milleti olarak güçlü olacağız." dedi.

Mülkiyet, imar ve iskan sorunu yaşanan YEDPA Ticaret Merkezi'ni ziyaret ederek esnafla bir araya gelen Özhaseki, bu sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi için çalışma yürüteceklerinin sözünü vererek ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Binbir güzelliği barındıran Türkiye'nin, tarihi ve üslendiği misyonlar dolayısıyla üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Yerin altında depremsellik var anladık ama yerin üstünde fitne ocakları bir türlü bitmek bilmiyor. Bir PKK belası var, 40 yıldır başımıza sardılar. Aslında ilk günlerde bir hak arama mücadelesi gibi görünen bu bela daha sonra her ne isteniyorsa o haklar verildiği halde silahlı mücadeleyle devam ederek asıl niyetlerini ortaya koydular. Ülkeyi bölmek, parçalamak, orada bağımsız bir devlet kurmak... Bu bağımsız devlet aslında adı bağımsız devlet, bir yerlere bağımlı olacak bir devlet aslında. Onları şimdi besleyen, para veren ülkelere bağlı olacak bir devlet."

Özhaseki, terör örgütü PKK mensuplarının, destekçilerinin uşağı ve maşası olduğunu vurguladı.

"O ÇUKURLARA KATİLLERİN HEPSİNİ GÖMDÜK"

Bakan Özhaseki, PKK'lılara Haziran 2015 genel seçimleri öncesi, "Sizin partiniz eğer bağımsız olarak girerse AK Parti'yi iktidardan düşürürüz. Sonra da bir koalisyona razı ederiz. Koalisyon görüşmeleri sırasında siz şiddeti yükselteceksiniz. Çukurlar kazacaksınız, paçavraları bayrakları çekeceksiniz, güya... Bayrak diye çekeceksiniz o paçavraları sonra da 'öz yönetim' ilan edeceksiniz." denildiğini anlattı.

O seçimlerden önce bazı gazetelerin terör örgütünün destekçileriyle röportajlar yaptığına değinen Özhaseki, şunları kaydetti:

"Yıllardır ulusalcılığıyla meşhur Cumhuriyet gazetesi bile PKK'lıları manşete çekerek, çiçek-çocuk muamelesi yaptı. 'Bunlar çevreci, bunlar asla izmarit bile yere atmazlar, otları çiçekleri koparmazlar' gibi röportajlar yayımladılar. O 'çiçek koparmaz' dedikleri aslanlar gibi delikanlıları hayattan koparıyorlardı, arkasından kurşunlar sıkıyorlardı insafsız katiller. Sonra İstanbul'un bile hiç ummadığınız yüksek gelirli yerlerinde bile bunların partisine yüksek oy çıkarak hakikaten barajı aşırdılar. Koalisyon görüşmeleri sırasında da aynen bu taktiğe uygun olarak bir gece iki polis kardeşimizi evinde şehit edip şiddeti yükselttiler. Belediyeleri vasıtasıyla çukurlar kazdılar, 'öz yönetim' ilan ettiler. Artık millet illallah etsin istiyorlardı, devlet de buna razı olsun istiyorlardı ama Allah korusun böyle bir tehlikeden. Biz burada üstümüze düşeni yaptık. Bunun üzerine kararlılıkla gittik ve o çukurlara katillerin hepsini gömdük."

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR VE FETÖ

Özhaseki, sınır ötesi operasyonların Suriye için değil, Türkiye'nin güvenliği için gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Dağları taşları temizlediklerini, sınır ötesini de temizlediklerini belirten Özhaseki, "Sınır ötesinde biz Suriye için yokuz, kendi güvenliğimiz için varız. Arada tel örgü var ve sınırdaki ilçelerimizde her türlü yardımlaşma devam ediyor. Orada Kilis'e her gün bombalar atarak insanların hayatını zehir ediyorlardı. Şimdi sınır ötesine de bir koridor oluşturduk çok şükür." ifadelerini kullandı.

Bu süreçte daha sonra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) belasının ortaya çıktığına değinen Özhaseki, bu örgütün önce duygularıyla oynadığı milletin daha sonra canına kastettiğini dile getirdi.

Kibar bir yüzle gelip milletin çocuklarını okutmak istediklerini, kurbanlarına talip olduğunu söyleyen FETÖ üyelerinin yurt dışına seyahatler düzenlediğini kaydeden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakıyoruz Türk bayrağı asılı ne güzel, Atatürk'ün resmi de var yanında o da güzel. İki tane kara oğlan çıkarıyorlar, bir İstiklal Marşı okutuyorlar hepimiz hüngür hüngür ağlamaya başlıyoruz ve bunlara inandık. Sonra cebimizde kaç dolar varsa verip verip geldik. Bunları yaşadık. Niye? İyi niyetle. Allah kabul etsin hayrımızı, o ayrı bir şey fakat en sonunda bir gecede gördük ki hepsi kurt adama dönüştüler. Yukarıdan bir emir gelince masum insanları kurşunladılar, bombaladılar. Milletin meclisini bombaladılar, ilk defa meclis bombalandı. Sapkın bir ittifakın peşinde olduklarını sonra anladık. Bunları da temizledik devletten, her bir tarafından. Allah böyle bir tehlikeden ülkeyi korudu. Şükür Allah'a, Cenabı Allah'ın bir lütfu. Sonrası biraz da hakkı teslim etmek lazım, liderimizin yiğitliği. Arkasında da sizlerin fedakarlığıyla bu işi aştık. O gün bir devrimdi adeta bu millet için."

"PKK VE FETÖ ÜYELERİ YURT DIŞINDA ÇOK RAHAT FAALİYET YÜRÜTÜYOR"

Özhaseki, terör örgütleri PKK ve FETÖ'yü senelerdir besleyenlerin açık yüzlerinin şimdi ortaya çıkmaya başladığını anlattı.

Batılı ülkelerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra "Geçmiş olsun." bile diyemediğini vurgulayan Özhaseki, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hani siz Avrupa standartlarını her tarafa uygulamaya çalışıyordunuz, insan haklarından bahsediyordunuz, demokrattınız ne oldu? Türkiye'de darbe girişimi var, 250 insan ölmüş 'geçmiş olsun' deyin bir tane. Onu bile diyemediler. Kendi aralarındaki konuşma şu; 'Bu darbe niye başarılı olmadı', 'Tayyip Bey niye öldürülemedi?' Sonra 3-5 gün geçince, 'Orada orantısız güç kullanmıyorsunuz değil mi darbecilere karşı?', 'Dövmüyorsunuz, sövmüyorsunuz değil mi onları?' gibi sözler... Hayretler içerisindeyiz. Şimdi de dikkat edin bütün PKK'nın elemanları, FETÖ'nün elemanları yurt dışında çok rahat faaliyette bulunuyorlar fakat sizin bizim temsilcilerimiz gittiğinde her türlü kapılar kapanıyor."

Bakan Özhaseki, bu coğrafyada bağımsız ve hür yaşayabilmek için güçlü olunması gerektiğine işaret etti.

Özhaseki, "Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Etrafımızdaki ülkelere bakın, idare edilemez duruma geldiler. Her taraf kan çanağı. Avrupa'nın ortasında keyif yapan bir ülke değiliz, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın, bağımsız şekilde, hür şekilde dimdik durabilmenin tek şartı var, o da güçlü olmak; hem içerideki düşmanlara karşı hem de dışarıdakilere karşı. Tek şart var, Türk milleti olarak güçlü olacağız." diye konuştu.

Herkesin birbirinin görüşüne saygılı olması, görüş ayrılıklarının kavga nedeni olmaması gerektiğini dile getiren Özhaseki, "Ne olur, A partisine, B partisine yan yan bakmayalım. Evet-hayır derken bile bunu tartışıp kavga sebebi, ayrıcalıklı bir sebep haline getirmeyelim lütfen. Her kardeşimin vereceği oyun başımın üstünde yeri var, ne verirse versin. 'Hayır' da verse yurt dışındaki PKK'lılarla bir tutacak halimiz yok. Bu ülkenin iyiliğini istiyoruz biz." değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber