Efkan Ala: CHP'nin hayır kampanyası yalanlar üzerine kurulu

TGRT Haber'e konuşan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, CHP'nin 'hayır' kampanyasının stratejik olarak 'yalanlar' üzerine kurulu olduğunu söyledi

Haber Giriş : 30 Mart 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Efkan Ala: CHP'nin hayır kampanyası yalanlar üzerine kurulu

İngilizce 'post - truth' kavramı ile CHP'nin taktiğini yorumlayan Ala, "Parlamanter sistem, 1960 model Magirus" dedi. TGRT Haber'e konuşan AK Parti Bursa Milletvekili, "300 kişi Cumhurbaşkanı belirleyip ülkenin kaderini tayin ettiğinde sorun yok; ama 27 milyon seçmen karar verince hata yapacak öyle mi? Yok öyle şey... Çoğunluğun arttığı yerde, hata azalır" ifadelerini kullandı.

"FETÖ YARGISI'NIN, 17 / 25 ARALIK'IN MİMARI CHP'DİR"

'14 yıldır gücü elinde bulunduranlar neden bugün yeni sistem ihtiyacı hissetti' eleştirilerine Ala, "Cumhuriyet Halk Partisi sözcülerinin söyleyecek sözleri yok. Çok yanlış yapıyorlar. Parlamanter Sistem'de millete maliyet ödetenler; CHP'dir. 17 / 25 Aralık neden oldu? Bizim yaptığımız anayasa değişikliğini HSYK değiştirmeseydi; ne FETÖ Grubu ne de bir başka örgüt yargıyı ele geçiremezdi. Ama CHP, o zamanki bizim yazdığımız 'Herkes bir hakim veya savcıya oy verir' cümlesini Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirerek, değişiktirerek gruplaşmaya imkan sağladılar. Çoğunluk grup olan FETÖ'nün bütün yargıyı ele geçirmesinin önünü açtılar. Vesayet odakları ve bürokratik oligarşi ile CHP bir anlamda işbirliği yaptı. Önce yola mayın döşüyor, sonra diyor ki; '14 yıldır iktidarsın ne yapamadın da yeni sistem dayatıyorsun.' Olacak iş mi bu" diye sordu.

Kaynak: TGRT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber