Erciş'te 'Mobil Sigara Bıraktırma Polikliniği' açıldı

Erciş'de sigara içenlerin bırakmalarını sağlamak amacıyla "Mobil Sigara Bıraktırma Polikliniği" kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2017 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erciş'te 'Mobil Sigara Bıraktırma Polikliniği' açıldı

Erciş Belediyesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla hizmete başlayan poliklinik, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, sigaranın zararlarını anlatarak, sigara içen kurum amirlerinin sigara paketlerini kırdı.

Kurum amirlerinden sigarayı bırakmalarını isteyen Yaşar, şöyle konuştu:

"Sigara ve madde bağımlığı ülke ekonomisinin yanında insan ve topluma da büyük zararları var. Kişinin sigaradan etkilenmesi sadece o kişiyi değil, kendi ailesini de bağlıyor. Getirdiği o yaşam kalitesizliği ilk önce ailesinin etkiliyor. Ondan sonra yakın çevresini, en önemlisi de devleti etkiliyor. Kanserle mücadeleye verdiğimiz parayı rakamsal olarak bilmiyorum, ama korkunç bir rakamlar olduğunu düşünüyorum.

Sigaradan kaynaklı ödediğimiz paralarla en basitinden örnek vermek gerekirse Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin bütün temel altyapılarını çözeriz. Burada insanlarımıza küçücük de olsa bir farkındalık oluşturabilirsek ne mutlu bize. Bu çabada emeği olan il ve ilçe sağlık müdürümüze, sağlık personellerimize candan teşekkür ediyorum."

İlçe Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş de, Sağlık Bakanlığının mobil sağlık taramaları programının bir ayağı olan mobil sigara bıraktırma polikliniğinin vatandaşlara önemli hizmetler sunacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber