Eski komiser yardımcısı Işık'a 15 yıla kadar hapis istemi

Erzurum'da, FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan eski komiser yardımcısı Işık'ın, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2017 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski komiser yardımcısı Işık'a 15 yıla kadar hapis istemi

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski komiser yardımcısı Hüseyin Işık'ın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Hüseyin Işık ve avukatı hazır bulundu.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunması sonrası savunması alınan Işık, meslekten atılmadan önce 19 yıllık polis olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

İddianamede, aleyhindeki hususları kabul etmediğini dile getiren Işık, "Hiçbir yapıya bağlı değilim ve iddia edilen yapıyla iş yapmadım. ByLock kullandığım iddiasını da reddediyorum. Böyle bir programı bilmiyorum. Delil karartma gibi bir durumum da söz konusu değildir. Evliyim, 3 çocuğum var. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunmasını dinledikten sonra eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan eski komiser yardımcısı Hüseyin Işık'ın 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber