TEM Edirne Karaağaç bağlantı yolu açılışı yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de açılışı yapılan TEM Edirne Karaağaç Bağlantı Yolu ve Meriç Köprüsü'nün 100, 200 yıl sonraları da hizmet vereceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2017 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEM Edirne Karaağaç bağlantı yolu açılışı yapıldı

Müezzinoğlu, Gazi Mihal Köprüsü çıkışında TEM Edirne Karaağaç Bağlantı Yolunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 yıl önce, bir ramazan gününde, Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde Başbakan Binali Yıldırım ile Edirne'de tarihi bir eserin temelini attıklarını hatırlattı.

Edirne'nin, bir taraftan nehirleriyle, bir taraftan tarihi köprüleriyle tarihten bugüne gelmiş serhat şehri olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bundan sonra da yine bugün açtığımız TEM Bağlantı Yolu ve Meriç Köprüsü tarihi geleceğimize yani 100, 200 yıl sonralarına hizmet edecektir. Bir taraftan Avrupa'dan bizim ülkemize gelen gerek Almanya'da çalışanlarımız gerekse Avrupa'dan gelen turistler Edirne'yi otobandan geçmeden, hemen bağlantı yollarıyla Edirne'ye de ulaşabilecekleri bir imkanı sağlıyor. Diğer taraftan Karaağaçla Edirne'yi artık bölünmez bir parça, bütün haline getiriyor. O nedenle Karaağaçlı hemşehrilerimize, Edirnelilerimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Hükümetleri döneminde Edirne'ye yapılan çalışmalardan bahseden Müezzinoğlu, gerçekleştirdikleri hizmetlerden dolayı Edirneliler adına Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkürlerini sundu. Müezzinoğlu, "Sayın Başbakanım, Edirne sizi hizmetlerinizle daima andı ve anmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

- "Tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum"

Edirne Valisi Günay Özdemir ise Edirne'nin tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, İstanbul'u fetheden medeniyetin Edirne'de kurulduğunu ve İstanbul'u fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet'in serhat şehri Edirne'de doğduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'ye yaptıkları önemli eserlerden biri olan Meriç Köprüsü için Başbakan Binali Yıldırım'a ve ekibine teşekkür eden Özdemir, Edirnelilerin tüm insanlarıyla vatanını seven, devletini seven, milletini seven, bayrağını seven, Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i seven insanlar olduğunu söyledi.

Edirnelilerin bundan sonra da vatanına sahip çıkacaklarını dile getiren Özdemir, "Son günlerde içeride ve dışarıda saldırılara karşı yine Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizler olmak üzere yapmış olduğunuz çalışmaları da canı gönülden destekliyorlar ve sizlerle beraberler. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hoş geldiniz. Bugün hizmete açtığımız köprümüzün milletimize, bölgemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber