'ByLock' kullanan eski memura 6 yıl 3 ay hapis

FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programının kullanıcısı olduğu iddia edilen sanık Bayrak, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan mahkum edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2017 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ByLock' kullanan eski memura 6 yıl 3 ay hapis

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen tutuklu sanık eski memur Oktay Bayrak, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Oktay Bayrak ile avukatı Gündüz Güneş katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, Bayrak'a, geçen celse esas hakkındaki mütalaasını açıklayan ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını isteyen cumhuriyet savcısının mütalaasını anımsatara, diyeceklerini sordu.

Bayrak, "Benim hiçbir suçum yok. Beraatimi istiyorum." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Bayrak'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, geçmişte Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) çalışan tutuklu sanık Oktay Bayrak'ın, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programlarından "ByLock" kullanıcısı olduğu, örgüt ile irtibatlı olduğu için kapatılan Erzurum Memurlar Derneği ile Ufuk Büro-Sen üyesi olduğu belirtiliyordu.

Bayrak'ın, örgütün finans kaynağı Bank Asya Katılım Bankasında yedi hesabı ile kredi kartı olduğu ve bu hesaplardan birinin kapatıldığı, diğerlerinin aktif olduğu anlatılan iddianamede, sanığın evindeki aramada ise örgütün elebaşı Fethullah Gülen'in videosunun bulunduğu CD ele geçirildiğine işaret ediliyordu.

İddianamede, bu sebeplerle Bayrak'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber