'Lütfen iyi düşünün ve 18 maddeyi okuyun'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Avrupa'nın tutumu çok etkili oldu, 'Evet' oyunun yüzde 3 veya 4 oranında artmasına sebep oldu. Vatandaşımız uyandı. PKK Kandil'den 'hayır' çağrısı yapıyor. Niye? Çünkü daha istikrarlı bir hükümet istemiyorlar. O zaman terör tamamen bitecek. FETÖ, DHKP/C, PYD, tüm terör örgütleri 'hayır' diyor. Ben buradan bütün milletimize sesleniyorum. Lütfen iyi düşünün ve 18 maddeyi okuyun. 16 Nisan çok önemli bir adımdır, tarihimize milat olarak geçecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2017 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Lütfen iyi düşünün ve 18 maddeyi okuyun'

Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, geçmişte cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan anlaşmazlıkların Türkiye'ye çok şeyler kaybettirdiğini belirterek, "Vatandaşlar geçmişe bir bakıyor. Mevcut sistem hep kavga, ekonomik kriz ve sıkıntılarla dolu. Kısa süreli hükümet dönemleri hep kaybettirmiş. 1923'ten beri 93 yılda toplam 65 hükümet kurulmuş. Ortalama 16 ayda bir hükümet kurulmuş. AK Parti dönemini çıkarırsak, ortalama 10 ayda bir hükümet kurulmuş Türkiye'de. 25 gün görev yapmış hükümet var ama sonunda millet kaybediyor." dedi.

Eroğlu, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Halk oylamasında, 18 yaşındaki gençlerin ilk kez oy kullanacak olmasına değinen Eroğlu, gençlerin kendi gelecekleri için "Evet" diyeceklerine inandığını söyledi.

Gençlere güvendiklerini vurgulayan Eroğlu, "Birçok ülkede, 18 yaşında gençler seçilebiliyor. 18-25 yaş arasında ülkemizde 7,5 milyon genç var. Gençler ülkemizin, geleceğimizin teminatı. Biz onlara güveniyoruz. Bugün Büyükçekmece'de, Beylikdüzü'nde, Avcılar'da birçok ilçede gençlerle buluştum. Hepsi çok memnun. Çünkü onlar, kendilerine güvenilmesini istiyor. Biz de bu 7.5 milyon genç geleceğimizin teminatı diyoruz. Onlara seçilme imkanı vermek çok isabetli olur . Çünkü o yaşta memleket meselelerini düşünmek zorunda kalacaklar, çözüm üretecekler. Türkiye'nin geleceği için birtakım yeni fikirleri olacak." diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşında olduğunu hatırlatan Eroğlu, bu nedenle 18 yaşındakilere çocuk denemeyeceğini, bu gençlerin 16 Nisan'da sandıklara giderek "Evet" oyu kullanacağına inandığını ifade etti.

Bakan Eroğlu, "Anketler neden açıklanmıyor?" sorusu üzerine, anketlerin açıklanmasının doğru olmadığını, rakam verilirse ve "Evet" oylarının yüksek olduğu söylenirse, alanda çalışan arkadaşlarının rehavete kapılabileceğini düşündüğünü aktardı.

Halk oylamasında "Hayır" sonucunun çıkacağına ihtimal vermediğini dile getiren Eroğlu, geçmişte cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar arasında yaşanan sıkıntılara değinerek, şunları söyledi:

"Burada çift başlılığa bir son vermek gerekir. Ben şöyle bir örnek vereyim. Diyelim ki bir otomobilin 2 tane direksiyonu ve sürücüsü olsa, eninde sonunda biri frene, diğeri de gaza basıyor. Biri sağa çeviriyor direksiyonu, diğeri sola çeviriyor, otomobil yoldan çıkıyor. Ekonomik kriz, sıkıntı neticede. Türkiye bu yüzden çok şey kaybetti. Artık Türkiye'nin ve milletimizin daha fazla kaybetmeye tahammülü kalmadı. O yüzden bu bir fırsattır. Rahmetli Adnan Menderes, Demirel, Özal, Erbakan, Türkeş, hepsi başkanlık sisteminin Türkiye için gerekli olduğunu düşünmüşlerdir. Biz de işin içindeyiz. Hakikaten istikrar, güçlü ve büyük Türkiye için, hızlı karar alınması, hızlı bir şekilde yapılması için Cumhurbaşkanlığı Sistemi elzemdir. Bunda geç bile kalınmıştır."

Avrupa'nın son günlerde Türkiye'ye karşı aldığı tutuma ilişkin görüşlerini de açıklayan Eroğlu, "Avrupa'nın tutumu çok etkili oldu. 'Evet' oyunun yüzde 3 veya 4 oranında artmasına sebep oldu. Vatandaşımız uyandı. PKK Kandil'den 'hayır' çağrısı yapıyor. Niye? Çünkü daha istikrarlı bir hükümet istemiyorlar. O zaman terör tamamen bitirecek. FETÖ, DHKP/C, PYD, tüm terör örgütleri 'hayır' diyor. Ben buradan, bütün milletimize sesleniyorum. Lütfen iyi düşünün ve 18 maddeyi okuyun. 16 Nisan çok önemli bir adımdır, tarihimize milat olarak geçecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber