İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Coca-Cola, Türkiye'deki 10'uncu fabrikasını kurdu

Coca-Cola, Türkiye'deki 10'uncu fabrikasını 110 milyon TL yatırımla Isparta'da kurdu. Coca-Cola İçecek, yılda 40 milyon litre içecek üretme kapasitesi olan Isparta fabrikasında 300 kişiye de istihdam yaratacak.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mart 2017 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Coca-Cola, Türkiye'deki 10'uncu fabrikasını kurdu

KISA süre önce Akfen Holding'in şehir hastanesiyle gündeme gelen Isparta'ya bir yatırım da Coca-Cola İçecek'ten geldi. Coca-Cola İçecek, Türkiye'deki 10'uncu fabrikasını 110 milyon liralık yatırımla Isparta'da 160 bin metrekarelik alanda kurdu. Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan'da faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek, dünyada şişelemede 5'inci büyük şirket.

Coca-Cola CEO'su Burak Başarır, yeni fabrikanın daha çok Akdeniz Havzası'na ve İç Ege'ye hizmet vereceğini belirterek, Antalya ve civarındaki turizm potansiyelini de değerlendirdi. Geçen yıl yaşanan Rusya krizi, terör saldırıları ve darbe kalkışmasının işlerini yüzde 1 oranında etkilediğini söyleyen Başarır, "Otellerle yıllık sözleşmeler yapıyoruz. Kayıp geçen yıl yüzde 1 ile sınırlı kaldı. 2017'nin ilk 3 ayı geçen yıla göre daha iyi geçiyor. Bu yıl maalesef Batı Avrupalı turistler gelmeyecek. Ama Ruslar gelecek. Geçen yılın altına düşmeyiz. Biz yatırımlarımızı kısa vadeli düşünerek yapmıyoruz" dedi. 10 ülkede 24 fabrika ve 10 bin çalışanıyla 380 milyon tüketiciye ulaşan Coca-Cola İçecek, yılda 40 milyon litre içecek üretme kapasitesi olan Isparta fabrikasında 300 kişiye de istihdam yaratacak.

YATIRIMLARA DEVAM

Türkiye'de yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Başarır şunları söyledi: "Türkiye'ye olan inancımız tam. Büyümeye devam edeceğiz."Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Ortadoğu bölgesinde uzun yıllardır üretim yapıyoruz. Bu süreçte, birçok ekonomik dalgalanma yaşadık. Her bölgede ve her ülkede zaman zaman ekonomik krizlerle karşı karşıya kalıyoruz. Önemli olan kriz dönemlerinde doğru hareket edebilmektir. Biz Coca-Cola İçecek olarak; deneyim ve birikimimizle zor zamanlardan güçlenerek çıkmayı başardık. Hem Türkiye'nin hem de dünyanın içinde bulunduğu değişken şartlar altında ülkemize olan inancımızla büyümeye devam ediyoruz. 750 binin üzerinde satış noktamız var. Son 10 yılda Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yaptık. Yatırımlara da devam edeceğiz."

145 BİN ÇİFTÇİYLE MEYVE SUYU ÜRETİMİ

TÜRKİYE'nin 81 ilinde 300'den fazla bayi ve 10 bin kişilik satış personeli olan Coca-Cola İçecek, alüminyum kutu ve cam şişeleri Türkiye'den tedarik ediyor. En çok yatırımı da soğutuculara yapıyor. Türkiye'den yılda 1.2 milyar liralık alım yapan Coca-Cola İçecek, meyve suyu üretimi için de 145 bin çiftçiyle çalışıyor. Burak Başarır, gazlı içecekte büyüme olmadığını meyve suyu, soğuk çay ve su satışlarında büyümenin olduğunu anlatırken, Türkiye'de içecek pazarında yüzde 65'lik paya sahip olduklarını söyledi. Başarır, "Yapılan araştırmalar Türkiye'de yarattığımız her 1 liranın, ekonomiye 6,8 lira kazandırdığını gösteriyor. Doğrudan ve dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. milli gelire katkımız Türkiye'de orta ölçekli bir ilimize eşit durumda" diye konuştu.

Elif ERGU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber