İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kararsızların 'Evet'e kaymasında Kılıçdaroğlu etkili oldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Habertürk TV ekranlarında Buse Biçer'in sorularını yanıtladı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Mart 2017 23:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kararsızların 'Evet'e kaymasında Kılıçdaroğlu etkili oldu

Referandum sürecini değerlendiren Bakan Eroğu, "Cumhurbaşkanlığı sistemi elzemdir, bana göre çok geç kalınmıştır" dedi.

'Evet' oylarının önde olduğunu belirten Eroğlu, anket rakamlarını telaffuz etmenin insanları rehavete sokacağı düşüncesiyle rakam belirtmediklerini ifade etti.

İşte Eroğlu'nun açıklamaları;

"KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"28 il gezdim. Ben Türkiye'de her noktaya gitti aşağı yukarı. Her zamankinden daha büyük bir heyecan var. Özellikle son haftalardaki heyecan ile 'Evet' oylarında artış görüyorum. Kesinlikle milletimizin istikrardan yana oy kullanıp 'Evet' diyeceğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bazı ifadeleri milletin aklını karıştırıyor. Ama yaptığı gaflar kararsızların 'Evet'e kaymasında etkili oldu. Kendisine teşekkür ediyorum."

"MEVCUT SİSTEM HEP KAVGA VE KRİZLERE NEDEN OLMUŞ"

"Geçmişte sürekli kavga olduğu için bu sistemi getirdik. 'Anayasa kitapçığı olayında Ecevit devlet yönetiminde kriz var açıklaması yaptı. Ve faizler yüzde 6200'e çıktı. Bunun faturasını kim çekti? Millet çekti. 232 banka battı. 52-54 milyar dolarlık faturayı millet çekti. Sadece bu da değil. Daha önce de Özal ile Mesut Yılmaz ve Yıldırım Akbulut arasında anlaşmazlık oldu. Oradan da sıkıntılar çıktı. Merhum Demirel ile eski başbakanlardan sayın Çiller ile anlaşmazlık oldu. Demirel o büyük kavgalardan sonra 'Elimden gelse bu hanımı pencereden atarım' dedi. Bunlar devlette büyük krizlere neden oluyor. Hükümeti yöneten bürokratların tereddütlerine ve ekonomik çöküşlere neden oluyor. Vatandaşlar bunu görüyorlar. Geçmişe bakıyor. Mevcut sistem hep kavga ve ekonomik krizlere neden olmuş."

"MİLLETİN ARTIK BUNA TAHAMMÜLÜ YOK"

"1923'ten bu yana 65 hükümet kuruldu. Bu durumda millet kaybediyor. 93 yılda 65 hükümet yani bölersek 16 ayda özellikle ki bizim dönemi düşersek 10 ayda hiç bir iş yapılamaz. Kararsızlar bunları gördükçe istikrar gelecek ve refah seviyesinin artması için evet diyorlar. Yeni sistem bunların hepsini ortadan kaldırıyor. Sistemin ruhunda şu var. Neticede parlamento cumhurbaşkanı ikisi aynı anda seçiliyor. Ben 1994'ten beri bu işlerin içindeyim. O kadar çok seçim yapılyor ki Türkiye'de. Seçim yapılan yıllar ekonomide kayıp yıllardır. Çünkü artık herkes işini gücünü bırakıyor acaba seçimin neticesi ne olacak ddiye beklemeye giriyor. İş gücü kaybı var. İkincisi bürokraside büyük kayıp var. Ben niye riske gireyim, seçim olsun ne olacağını göreyim diyor. Seçim yılı siyasilerin tamamı sahada oluyor işler aksıyor. Çok sayıda seçim yapılması zaman kaybına neden olmuştur. Milletin artık buna tahammülü yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni bir sistem geliyor. Artık bunları ortadan kaldırıyoruz"

"KENDİLERİNE GÜVENİLMESİNİ İSTİYORLAR"

"Bence 18 yaş gerçekten çok önemli. Gençlerimize güveniyoruz. Pek çok ülkede 18 yaşındaki gençler seçilebiliyor. Sadece 18'de değil, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25. Bu yaş grubunda 7 buçuk milyondan fazla gencimiz var. Bugün gençlerle buluştuk. Çok memnunlar çünkü onlar kendilerine güvenilmesini istiyor. Onlar geleceğimizin teminatı. O yaşta artık memleket meselelerini düşünmeye başlayacak, çözüm üretmeye başlayacak. Onlar çocuk değil genç ve onları seviyoruz. CHP her şeyi söylüyor ama unutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na tavsiyem geçmişte ne söylediğine baksın. Bu tür şeyleri söylemeden önce kendi söylediklerine bakmalarının faydası var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber