Müsteşar'dan 'silah ambargoları' açıklaması

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, bazı alanlarda uygulanan silah ambargolarının Türk savunma sanayinin önünü tıkayamayacağını belirterek, "Açıklananlar asla canımızı acıtacak şeyler değil. Ambargo olsa da olmasa da her zaman yerli alternatifimiz var ama biraz geciktirir. 6 ay daha gecikiriz ama önümüzün kesilmesi söz konusu değil. İlişkiler tek taraflı değil, karşılığı da var. Kimse kolay kolay Türkiye'yi silecek cesarette değil" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2017 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müsteşar'dan 'silah ambargoları' açıklaması

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor Özel' programına konuk oldu.

Soruları cevaplayan Demir, Bazı alanlarda uygulanan silah ambargolarının Türkiye'nin önünü kesemeyeceğini dile getiren Demir, "Ambargo olsa da olmasa da bizim önümüz kesilemez. Bizim onlarca kalemde çeşitli ülkelerle ilişkilerimiz var. Bunlar devam ediyor. Açıklananlar asla canımızı acıtacak şeyler değil. Her zaman yerli alternatifimiz var ama biraz geciktirir. 6 ay daha gecikiriz ama önümüzün kesilmesi söz konusu değil. Ambargo ve yavaşlatma meseleleri kamuoyunu ilgilendiriyor. İlişkiler tek taraflı değil, karşılığı da var. Kimse kolay kolay Türkiye'yi silecek cesarette değil. Ticari anlamda da değil, stratejik anlamda da değil. Biz önemli bir ülkeyiz. Kimse kolay kolay 'Şunu kestim, bunu kestim' diyemez. Kötü komşu insanı mal sahibi eder, kötü komşu bazen de komşuluk ilişkilerini iyi tutması gerektiğini bilir" ifadelerini kullandı.

Ambargoların Türkiye'yi kendi üretimini gerçekleştirmesi için teşvik ettiği kaydeden Demir, "İnsansız Hava Araçları'nda, akıllı mühimmatta yaşadık. 6 ay önce de bir ülkeden kule kısıtlaması gelmişti. Daha sonra orada konuşma yaparken teşekkür ettim, 'Biz bunu zaten 6 ay sonra yapıyoruz' dedim. Benden özür dilediler. Her açıdan biz bunları yaparız herkesin içi rahat olsun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber