İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Bana da soruları verebileceğini söylemişti'

L.C, "Bir keresinde o dönem TRT'de çalışan Hakan Malkoç, HSYK'da çalışan tanıdıkları olduğunu bir davam olması durumda bilgi vermem halinde yardımcı olacağını söylemişti. Bu kişi Kırgızca eğitim almıştı. İngilizcesi zayıftır ama sınavda çok yüksek puan almıştı. Sorduğumda istemem halinde bana da soruları verebileceğini söylemişti. Bursa'dan da Ali Kimseniz ile Sefa Yumrutaş gelmişti. Bu kişilerin de önemli görevleri vardı. Yurt sorumlusu, ilçe bazında sorumlu gibi." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2017 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bana da soruları verebileceğini söylemişti'

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sağlık yapılanmasına yönelik, 39 sanığın yargılanmasına başlandı.

7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütüne" üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen aralarında doktor, adli tıp uzmanı, hemşire, ebe, sağlık personelinin yer aldığı 39 sanık ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmada tutuklu 9 sanık dinlendi.

Etkin pişmanlık yasasından yararlanmayı talep eden tutuklu sanık L.C, 2011 yılında Şırnak'a tayinin çıktığını ve burada cemaatle görüştüğünü söyledi. Örgütün zaman zaman sohbet toplantılarına gittiğini, daha çok gelen misafirlere rehberlik yaptığını belirten L.C, "Bir keresinde o dönem TRT'de çalışan Hakan Malkoç, HSYK'da çalışan tanıdıkları olduğunu bir davam olması durumda bilgi vermem halinde yardımcı olacağını söylemişti. Bu kişi Kırgızca eğitim almıştı. İngilizcesi zayıftır ama sınavda çok yüksek puan almıştı. Sorduğumda istemem halinde bana da soruları verebileceğini söylemişti. Bursa'dan da Ali Kimseniz ile Sefa Yumrutaş gelmişti. Bu kişilerin de önemli görevleri vardı. Yurt sorumlusu, ilçe bazında sorumlu gibi." diye konuştu.

Sanık L.C, "ByLock" kullanmadığını ancak örgüt içerisinde Kakao kullanıldığını duyduğunu öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak'ın "ByLock" raporunda iki ayrı telefonda kullandığının iddia edildiğini sorması üzerine sanık L.C. suçlamaları reddetti.

Soruşturma safhasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep sanık A.Y. de örgütle Kars'ta tanıştığını, Nizip ilçesine tayin olduktan sonra irtibatının sürdüğünü anlatarak, kızının gittiği özel okulun düzenlediği bir yemeğe sözde "bölge imamı" Mehmet Kocatürk ile sözde "il imamı" Murat Elmas'ın katıldığını öne sürdü. A.Y, sözde Nizip ilçe imamının ise Ali Eryılmaz olduğunu iddia etti.

Diğer tutuklu sanıklar Ali Y, Ayyuş G, Pınar Ş, Muhabbet B, Hüseyin O, Mehmet Ş. ve Ziya K. savunma yaptı.

Sanıklar, atılı suçlamaları kabul etmeyerek "ByLock" kullanmadıklarını, herhangi bir terör örgütüne üye olmadıklarını öne sürerek, tahliyelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber