Jandarma araçları bu plakayı takacak

Karayolları trafik yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre jandarma araçları plakalarında "JAA"dan "JZZ"ye kadar olan harfler yer alacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mart 2017 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları trafik yönetmeliğinin 55. maddesi gereğince makam araçları ile emniyet araçlarına A-AA-AAA harfli plakalar takılmaktadır.

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile jandarma araçlarına "JAA"dan "JZZ"ye kadar olan harfler, Sahil Güvenlik Komutanlığı araçlarına ise SGH harfli plakalar takılacak

Diğer taraftan Emniyet araçlarında olduğu gibi Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı araçlarında plakalar, mavi zemin üzerine beyaz harf ve rakamlardan oluşacak.

İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN DÜZENLEME

31 Mart 2017- Sayı : 30024

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 55 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (d) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bentler eklenmiştir.

"e) Jandarma Genel Komutanlığına ait araçlara, "JAA"dan "JZZ"ye kadar harf ve üçlü rakam,

f) Sahil Güvenlik Komutanlığına ait araçlara, "SGH" harf ve üçlü rakam,"

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 56 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine "Emniyet" ibaresinden sonra gelmek üzere "ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 - Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Çevre ve Şehircilik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları birlikte yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber