Sağlık Bakanlığı GYS'deki sözlü sınava bir iptal daha

Sağlık Bakanlığının 2015 yılındaki görevde yükselme sözlü sınavlarına bir iptal kararı daha çıktı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mart 2017 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı GYS'deki sözlü sınava bir iptal daha

Sağlık Bakanlığı 2015 yılında görevde yükselme sınavı açmıştı.

Şube müdürlüğü mülakatları Eylül 2015 yılında tamamlanmıştı.

Sözlüde 59 puan verilmek suretiyle elenen bir aday dava açmış ve 3 kişilik idare mahkemesi heyeti, başarısız sayılma işlemini iptal etmiştir.

Sizler de örnek mahkeme kararlarını, 0532 540 0 590 nolu whatsapp hattıımızdan veya http://www.memurlar.net/haber/gonder/ adresinden bizlere iletebilirsiniz.

İŞTE MAHKEME KARARININ SONUÇ BÖLÜMÜ

Uyuşmazlık konusu olayda, bu işlemin hukuka uygunluk denetiminin Anayasanın 125. maddesinde ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 2. maddesinde belirlenen hukuki sınırlar içinde yapılabilmesi için davalı idarece, somut bilgi ve belgeye dayandırılması mümkün olan "Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi" ve "Genel kültür ve genel yeteneği/ Türkçe ve dilbilgisi" haneleri yönünden verilen puanların hukuki denetiminin yapılabilmesi için davacının verdiği veya vermediği cevaplar tutanakla kayıt altına alınmasına karşın, diğer haneler yönünden sınavkurulu üyelerince takdir edilen ve yönetmelikte belirlenen değerlendirme puanlarının altında olan puanların gerekçelerinin ortaya konulamadığı anlaşıldığından, söz konusu sınavın başarı düzeyini oluşturan puanın belirlenmesinde davacının yeterliliğinin objektif ve nesnel biçimde değerlendirildiğinden söz etmeye olanak bulunmamaktadır.

Kazandığınız mahkeme kararlarınızı bizlere şu adreslerden iletebilirsiniz:

- 0532 540 0 590 nolu whatsapp hattı
- [email protected] adresi
- http://memurlar.net/haber/gonder adresindeki Haber Gönder servisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber