Devlet Hastanesi doktoru, asgarî ücretli hastasından 400 YTL bıçak parası istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, hastasından bıçak parası aldığı iddia edilen doktor adliyeye sevk edildi.

İnegöl Devlet Hastanesi'nde 15 yıldan beri görev yapan Dr. M.A.C, dün bir hastasından ameliyat için özel muayenehanesinde bıçak parası aldığı iddiayısla polis tarafından gözaltına alınırken, bugün adliyeye sevk edildi.

Devlet Hastanesi'nde muayene edip ameliyatına karar verdiği asgari ücretli işçi O.Y. isimli hastasından 400 YTL bıçak parası istediği öğrenilen doktorun, ayrıca hastasını özel muayenesine yönlendirdiği ileri sürüldü. Emniyete başvuran hasta O.Y, Dr. M.A.C.'nin kendisini özel muayenesine yönlendirip, ayrıca kendisinden ameliyat için 400 YTL bıçak parası istediğini bildirdi. Söz konusu kişi seri numaraları alınan paralarla dün saat 17.30'da Dr. Cantürk'ün muayenehanesine giderek, karşılıklı pazarlığın ardından 200 YTL'yi Dr. Cantürk'ün sekreterine verdi. İçeri giren emniyet ekipleri, seri numarası alınan paralarla birlikte suçüstü yaparak Dr. M.A.C.'yi gözaltına aldı.

Gizli kamerayla paranın verilmesi ve bütün konuşmaların kayda alındığı öğrenildi. Doktorun geçmişe dönük bir yıllık çalışmalarını içeren bilgisayar kayıtları da incelemeye alındı. Dr. M.A.C.'nin maddi durumu zayıf olan M.Y. ve N.Y.'den de hastanede yaptığı ameliyat karşılığı para aldığı iddia edildi.

Emniyette ifadesi alınan ve susma hakkını kullandığı belirtilen doktor, eldeki belgeler ve kamera görüntüleriyle birlikte mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber