'1. sınıftan 12'inci sınıfa kadar kodlama eğitimi vereceğiz'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Adıyaman'da: Bu yıldan sonra inşallah bütün öğrencilerimize, birinci sınıftan 12'inci sınıfa kadar kodlama eğitimi vereceğiz. O zaman herkesin bir yazılımı olacak, kendi ihtiyacı olan oyunları yazabilsin diye.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2017 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'1. sınıftan 12'inci sınıfa kadar kodlama eğitimi vereceğiz'

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Genel sloganımız şu; Eğitime önem veren her şeye önem vermiş demektir, eğitimi ihmal edende her şeyi ihmal etmiş demektir." dedi.

Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra merkezi gezen Yılmaz, öğrencilerin yaptıkları projeleri inceledi.

Bakan Yılmaz, burada alkollü sürücüyü tanıyarak aracı durduran sensör yapan Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencisi Kemal Karagöz'le de bir süre görüştü.

Proje hakkında Karagöz'den bilgi alan Yılmaz, "Alkol alanlar bunu kabul etmiyor, alet bozuk diyor, araba durunca her şey ortaya çıkacak, tarafsız bu yani. Bunun hayata geçme potansiyeli var mı? Ahmet Aydın (TBMM Başkan Vekili) beyin arabasından başlayalım mesela." şeklindeki sözleri gülüşmelere neden oldu.

Öğrencinin "Sağlam yazılım bulursak, yeni nesil araçlara iki üç ay içinde gerçekleştirebiliriz." demesine Bakan Yılmaz, "Öncelikle tebrik ederiz, çok güzel bir şey, inşallah trafik kazalarını azaltır ve proje hedefine ulaşır." karşılığını verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kodlama eğitiminin önemine vurgu yaparak, "Bu yıldan sonra inşallah bütün öğrencilerimize, birinci sınıftan 12'inci sınıfa kadar kodlama eğitimi vereceğiz. O zaman herkesin bir yazılımı olacak, kendi ihtiyacı olan oyunları yazabilsin diye." şeklinde konuştu.

İnovasyon Merkezindeki diğer projelerle ilgili yetkililerden bilgi alan Yılmaz, çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Yılmaz, daha sonra Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek, İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, milli eğitimle ilgi Adıyaman'da yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eğitimdeki sorunları çözmek için mücadele ettiklerinin altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Eğitimdeki acil sorunları çözmüş oluyoruz, çok net olarak söylüyoruz, 2002'ye göre kıyaslarsak çok iyi bir durumdayız. Yakaladığımız sonuç memnuniyet vericidir. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde bir takım ruhu içerisinde eğitimle ilgili sorunları hep beraber soracağız ama çoğu gitti azı kaldı, bunu çok net olarak söylemek isterim. Genel sloganımız şu; Eğitime önem veren her şeye önem vermiş demektir, eğitimi ihmal edende her şeyi ihmal etmiş demektir."

Valilik çıkışında Türkiye Petrolleri Ortaokulu önünde çocuklarla sohbet eden Yılmaz, öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi.

Bakan Yılmaz'a, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve diğer ilgililer eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber