ByLock'un ne olduğunu bile bilmiyormuş

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58'i tutuklu 82 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2017 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ByLock'un ne olduğunu bile bilmiyormuş

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Hazine Müsteşarlığının avukatları da "müşteki" olarak duruşma salonunda hazır bulundu.

Davanın onuncu celsesinde ikisi tutuksuz 7 sanık savunma yaptı.

Sanıklardan Mehmet Dölen, ByLock indirdiği iddialarını reddederek, bu programın ne olduğunu bile bilmediğini öne sürdü. Kendisinin değil, hazırlanan raporların şüpheli olduğunu iddia eden Dölen, FETÖ'ye sempati düzeyinde dahi bağlılığının bulunmadığını savundu.

Serdar İnan da savunmasında örgüte herhangi bir bağlılığının olmadığını iddia ederek, sınavda doldurduğu cevap anahtarına yaptığı işaretlemelerin usulüne uygun olduğunu söyledi.

- Avukatlıktan para kazanamadığı için hakim olmak istemiş

Tutuksuz sanık Fatih Özer de 2001 yılında serbest avukat olarak başladığı mesleğe 2005 yılında kendi bürosunu açarak devam ettiğini anlattı. Özer, avukatlıktan para kazanamadığı için sınava girip hakim olmak istediğini dile getirerek, ilk girdiği sınavda ders çalışmadığını ancak ikinci kez girdiğinde ders çalıştığını bildirdi.

Sınav sonucundaki puan artışının kopya diye gösterilmesini anlamadığını söyleyen Özer, MASAK raporunda yer alan para hareketinin arkadaşlarıyla girdiği "gün" dolayısıyla olduğunu, bunun da tanıklar dinlenerek anlaşılacağını savundu.

Tutuksuz sanık Ali Işık ise FETÖ ile hiçbir ilişiği olmadığını öne sürerek, çalışmadan girdiği 2011'deki sınavda 63 aldığını söyledi.

Işık, 2012'deki puan artışının ise sınava çalışmasından kaynaklandığını belirterek, ders çalıştığı kitapları mahkemeye delil olarak sundu.

Sanık Sadi Dönmez, 2011'de başvurduğu hakimlik sınavına çok hazırlanamadığını bu yüzden 55 aldığını ifade ederek, 2012 Mayıs ayında 6 aylık çalışmayla girdiği sınavı ise 71 puanla geçtiğini bildirdi.

İlkokuldan itibaren FETÖ ile bağlantılı bir okula gitmediğini anlatan Dönmez, sınavda bazı soruları kafasından çözerek işaretlediğini söyledi.

Dönmez, dedesinin Çanakkale'de savaşırken esir düştüğünü ve gözlerinin kör edildiğini dile getirerek, böyle bir dedenin torunu olarak hainliğin aklının ucundan geçmediğini, geçemeyeceğini savundu.

Ömer Kardaş da suçlamaları reddettiğini ifade ederek, FETÖ'ye ait herhangi bir yurt, dershane, okula gitmediğini, irtibatının da bulunmadığını savundu. Kardaş, sınavdaki puan artışının da sistematik çalışmaktan kaynaklandığını öne sürdü.

Sanık Ömer Çetin de suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Ertuğrul Subaşı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber