İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de bu ülkenin vatandaşı'

Bakan Tüfenkçi: Referandumda 'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de bu ülkenin vatandaşı. Dolayısıyla bölerek, ayrıştırarak, ötekileştirerek değil, birleştirerek bu süreci tamamlamamız lazım. Türkiye'nin bu referandumdan ayrılarak değil, birliğini ve beraberliğini pekiştirerek çıkması lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2017 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de bu ülkenin vatandaşı'

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, halk oylamasında "Evet" oyu vereceklerin de "Hayır" oyu vereceklerin de Türkiye vatandaşı olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu referandumdan ayrılarak değil, birlik ve beraberliğini pekiştirerek çıkması gerektiğini söyledi.

Tüfenkci, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tüfenkci, vatandaşlara Anayasa değişikliğinin içeriği anlatıldığında "Evet" oranlarının arttığını dile getirdi.

Referanduma ilişkin muhalefetin söylemlerini hatırlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Referandumda 'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de bu ülkenin vatandaşı. Dolayısıyla bölerek, ayrıştırarak, ötekileştirerek değil birleştirerek bu süreci tamamlamamız lazım. Türkiye'nin bu referandumdan ayrılarak değil, birliğini ve beraberliğini pekiştirerek çıkması lazım. Biz tarihimizde düşmanı denize döktüğümüzde sevindik. Evet oyu verenler hangi düşman, hangi ülkenin vatandaşı? Dolayısıyla böyle bir siyasetin yapılması gerçekten büyük bir talihsizlik, eğer sehven yapılmışsa talihsizlik yoksa büyük bir hıyanet demektir. Bu noktada siyaset yapanların toplumu bölmesi değil, birleştirmesi gerekir."

Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin iradesiyle başarısız olduğuna dikkati çekerek, "Şimdi bakıyoruz, 15 Temmuz'un bile mizansen olduğunu ima eder açıklamalarda bulunuyorlar. Kendileri yaşadıkları, vatandaşın neler yaşadığını gördükleri halde böyle imalarda bulunuyorlar." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe girişiminin siyasi ayağına yönelik iddialarını değerlendiren Tüfenkci, "Kendisini hiçbir delili olmayan hezeyanlarla işi sulandırmanın gayreti içinde görüyoruz. FETÖ'nün değirmenine su taşımakla meşgul. Onun için kendisini milletin vicdanına havale ediyoruz." dedi.

- "2017'de büyüme yüzde 4,5'in üzerine çıkar"

Mayıs ayından itibaren enflasyon oranlarının düşmesini beklediklerini ifade eden Tüfenkci, "Evet" kararıyla yatırımların ve ihracatın artacağını belirtti.

Bakan Tüfenkci, 2016'da yüzde 2,9 olarak kayıtlara geçen büyüme oranının 2017 yılı için orta vadeli programda yer alan yüzde 4,5'in üzerine çıkacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber