Tire'de imamlar İngilizce öğreniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 21:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tire Müftülüğü hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında ilçe çapında görev yapan imam, müezzin ve diğer diyanet personeline İngilizce kursu açtı.

Tire'nin tarihi ve turistik mekanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin gezilecek yerler listesinde daima en üst sıralarda yer aldığını belirten Tire Müftüsü Bekir Derin, "Özellikle Osmanlı Devleti zamanında önemli din ve kültür merkezlerinden biri olan Tire'de, günümüze kadar ulaşan tarihi cami, külliye, medrese gibi yapılar yoğun olarak bulunmaktadır. Tire'ye gelen ve bu tarihi mekanları gezerek bilgi sahibi olmak isteyen turistleri bilgilendirecek yeterli rehberin olmaması ise hep bir sorun olarak gündeme geldi. Bu sorun bizi harekete geçirdi. Camileri gezen turistelerin o camide çalışan din görevlilerince birebir ingilizce olarak bilgilendirilmesi amacıyla ingilizce kursu açtık. Kursa, imam, müezzin ve diğer diyanet personelinden yoğun ilgi gösterdi" dedi.

Tire Müftüsü Bekir Derin, kursun Nisan ayına kadar devam edeceğini söyledi. AB'ye girme yolunda önemli adımlar atan Türkiye'de artık yabancı dilin olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri olduğunu vurgulayan Müftü Derin, "İmamların halkla daima içiçe ve göz önünde olan memurlar olması sebebiyle halka örnek olacak bir biçimde yetişmeleri gerekir. Bunun başlıca gereklerinden biri de çağın yabancı dili olan ingilizceyi öğrenmeleridir" diye konuştu.

Tire'ye gelen turistlerin tarihi camilerle ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını bulmaları ve camilerin onlara bizzat imamlar tarafından ingilizce olarak tanıtılması, hem ülke tanıtımına katkı sağlayacak, hem imamların yabancı dil öğrenmelerini sağlayacak, hem de diğer müftülükler için örnek teşkil edecek bir uygulama olarak görülüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber