Okuldaki patlamada ölen öğrenciler toprağa verildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİLİS'in Musabeyli İlçesi'ndeki Hüseyinoğlu İlköğretim Okulu'nda kalorifer kazanının patlaması sonucu yaşamını yitiren 4'üncü sınıf öğrencileri 10 yaşındaki Hayriye Bozkurt ve 10 yaşındaki Makbule Daşyuvarlar gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kızının cenazesinde sinir krizi geçiren 40 yaşındaki Hacer Bozkurt'u olayda hafif yaralanan öğretmen 36 yaşındaki Leyla Türkoğlu teselli ederek, ?Ben her zaman yanınızdayım? dedi.

Hüseyinoğlu İlköğretim Okulu'nda dün meydana gelen olayda, bahçede 4'üncü sınıf öğrencilerinin beden eğitimi dersi sırasında kalorifer kazanı patlamıştı. Patlamada, Hayriye Bozkurt ile Makbule Daşyuvarlar götürüldükleri Kilis Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. 1 öğretmen 6 öğrenci de yaralanmıştı. Kilis'i yasa boğan patlamanın ardından inceleme başlatılırken, ölen öğrenciler için Hüseyinoğlu Köyü ve Kızılkent Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kilis Valisi Nevzat Turhan, AKP Kilis Milletvekilleri Hasan Kara, Veli Kaya, Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Kilis Belediye Başkanı AKP'li Abdi Bulut ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı. Hayriye Bozkurt için düzenlenen Kızılkent Köyü meydanındaki cenaze töreninde sinir krizi geçiren anne Hacer Bozkurt'u olayda yaralanan ve ayakta tedavi gören sınıf öğretmeni Leyla Türkoğlu teselli etti. Türkoğlu, ağlayan anneye sarılarak, ?Benim de kızım var. Acınızı paylaşıyorum, her zaman yanınızdayım? dedi. Anne Bozkurt ise, ?O benim 4 çocuğumdan tek kızdı. İlk göz ağrım canımdı? diyerek ağladı.

Cenaze töreninde konuşan Vali Nevzat Turhan, patlama nedeninin yapılan incelemenin ardından tespit edileceğini söyledi. Kaymakam Kaya ise kalorifer kazanıyla okul hizmetlisinin ilgilendiğini belirtti. Hayriye Bozkurt kılınan cenaze namazının ardından Kızılkent mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan diğer öğrenci Makbule Daşyuvarlar için ise Hüseyinoğlu Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Küçük kızın cenazesi burada kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Ayrıca olayın yaşandığı okulda eğitime bir gün ara verilirken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber