İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli yurt yönetim memuru alımında, sorular ve cevaplar

1044 sözleşmeli yurt yönetim memuru alımında adaylardan gelen soruları cevaplıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Nisan 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözleşmeli yurt yönetim memuru alımında, sorular ve cevaplar

1004 kişilik sözleşmeli Yurt Yönetim Memuru alımında, başvurular 5 Nisan'da başladı ve 14 Nisan'a kadar devam edecek.

Memurlar.net olarak ziyaretçilerimizden gelen soruları cevaplıyoruz.

1- Mühendisler de başvuru yapabiliyor mu?

Başvuru yapmak için en az 4 yıllık lisans eğitimi veren bir okuldan mezun olmak ve 2016 KPSS'den en az 70 puan almak yeterlidir. Bu bağlamda mühendis de başvurabilir, iktisatçı da hemşire de...

2- Sözlüye, kim alınacak?

Sözlüye, başvuruda bulunan adaylar arasından en yüksek puanlı 4 katı aday alınacak.

3- Sözleşmeli infaz koruma memuru başvuru yapabilir mi?

Kural olarak istifa eden bir 4/B'li sözleşmeli, 1 yıl geçmeden hiçbir kurumda yeniden 4/B'li olarak istihdam edilemez. Ancak unvan değiştirecek olan sözleşmeli personel, bu kurala tabi değildir. Dolaysıyla sözleşmeli bir infaz koruma memuru, sözleşmeli yurt yönetim kadrosuna başvurabilir. Eğer yerleşirse, İKM görevini bırakıp YYM olabilir.

4- Sözleşmeli Yurt Yönetim memuru ne kadar maaş alır?

Tüm 4/B'li sözleşmeli personelin alacağı maaşlar http://www.memurlar.net/maas/sozlesmeli/ adresinde listelenmiştir. Ücret hakkında bilgi isteyenler, bu bölüme bakmalıdır.

5- Sözleşmeli görevde tayin hakkı var mı?

Sözleşmeli personelden eş ve sağlık durumu özrü olmayanlar ancak 3 yıl sonra tayin isteyebilmektedir. Ancak bu şekilde bir tayin olabilmesi için de, 3 yıl sonra kurumun bunu bir ihtiyaç olarak gözetmesi ve ilana çıkması gerekmektedir. Tayinlere dair ayrıntılı yazı için tıklayınız.

6- Ben haziran ayında mezun olacağım başvuru yapamıyor muyum ?

14 Nisan 2017 tarihi itibariyle mezun olanlar başvuru yapabilmektedir. Bu tarih itibariyle mezun olmamış olanlar başvuru yapamayacak.

7- Daha önce bu eposta kullanılmış hatası veya resim hatası alanlar!

Bu konuda bir üyemizin tespitlerini paylaşıyoruz.

"Başvuracak tüm adayların dikkatine!! 1.Eğer sistem size "daha once bu eposta kullanılmış" diyorsa sayfanın giriş kısmından "şifremi unuttum" butonundan e-postanıza yeni şifre için link yollanacaktır. 2. İstenen belgeler (öğrenim durumu, askerlik belgesi) e-devlet sistemi üzerinden alınacaktır. Sistem jpg uzantılı istediğinden; http://www.jinapdf.com/tr/pdf-to-jpg-file.php adresinden .pdf uzantılı belgelerinizi .jpg'e dönüştürüp sisteme öyle yukleyebilirsiniz. 3.Doğrulama kodu sisteme bugüne kadar ilk kez girecekler içindir. Daha önce sisteme giriş yapanlar, yeniden doğrulama kodu istemesinler. Diğer adaylar, doğrulama kodu mailini sabırla beklesin, gelecektir"

8- Askerde olanlar başvuru yapabilecek mi?

Bu konu ilan metninde de açıklığa kavuşturulmuştur. Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adaylar sınava başvuru yapamayacaklardır.

9- KYK kaç puanla hangi il tercih edeceksiniz?

Bu konulardaki sorular için memurlar.net forumunun kullanılması gerekiyor. Bu soru özelindeki forum başlığına ulaşmak için tıklayınız. http://forum.memurlar.net/konu/2260718/

İlan metnini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber