CHP'den Sezer'in ekibine kanca

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin mayısta görev süresi dolacak olan Cumhurbaşkanı Sezer'in ekibiyle görüşmelere başladığı ortaya çıktı. CHP, Sezer'in Genel Sekreteri Nehrozoğlu'nu Kocaeli'nden ilk sırada aday gösterecek.

Cumhurbaşkanlığı süresince CHP lideri gibi hareket etmekle itham edilen Cumhurbaşkanı Sezer'in yakın çalışma arkadaşları CHP'den siyasete atılıyor.

Mayıs ayında görev süresi dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i partisine davet eden CHP lideri Deniz Baykal'ın, 'Sezer'in ekibiyle' görüşmelere başladığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Kemal Nehrozoğlu'nun Kocaeli'nden ilk sıra milletvekili adaylığı üzerinde anlaşma sağlandı. Kocaeli valiliği de yapmış olan Nehrozoğlu'nun parti yönetiminden gelen teklifi kabul ettiği belirtilirken, bu gelişme CHP Kocaeli teşkilatında ciddi bölünmelere neden oldu. Ön seçim yapılmasını isteyen ilçe başkanları, Nehrozoğlu ismine 'Öncelik, emek veren isimlerin olmalı' diye tepki gösterdiler.

AĞIR TOPLARI İZMİT'E

SHP döneminde Erdal İnönü'nün de danışmanlığını yapmış olan Nehrozoğlu'na geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde CHP yönetimi tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı önerilmişti. Nehrozoğlu ise bu teklife sıcak bakmamıştı. Daha önce Kocaeli Valiliği de yapmış olan ve bu süre zarfından halkın sevgisini kazandığı belirtilen Nehrozoğlu'nun yanısıra CHP İstanbul milletvekili ve eski SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu da yine Kocaeli'nden aday gösterilmesi beklenen isimler arasında. Kocaeli basınında yer alan bilgilere göre; CHP ilde eski gücüne kavuşmak için sevilen isimleri bu bölgeye kaydırmayı amaçlıyor. Bunun için de Kocaeli ile geçmişte ilgisi bulunan her iki ismin birden aday gösterilmesi söz konusu. 'İki Kemal' formülü denilen bu önerinin, CHP Kocaeli tekilatında bir takım endişelere ve bölünmelere neden olduğu ileri sürülüyor.

Bölünmedik sadece tartışıyoruz

Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandıran CHP Kocaeli İl Başkanı Cevdet Barış, Kemal Nehrozoğlu'nun adaylığına yönelik gelişmeleri doğrulayarak, tartışmanın bir 'bölünme' olarak değerlendirilmemesini istedi. Barış şunları söyledi: 'Aday veya adaylar kim olursa olsun bizim için birliğimiz önemlidir. Çeşitli kanaat önderleri görüşlerini ileri sürdüler diye partimizde bir sarsıntı olmaz.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber